EU-mesterskaberne

Ved EU-mesterskaberne i Mureck i Østrig går det frem ad for de danske spillere.

Vi har modtaget nedenstående fra træner og rejseleder Andreas Wiwe.
 
Af Andreas Wiwe 
EU 3. runde
Det går stille og roligt frem ad. På tredjedagen fik danskerne 2½ point.
I U8 tabte Oscar hurtigt en officer i åbningen, men forsøgte derefter at stable et angreb på benene, hvor der måske var nogle chancer. I stedet for at gribe disse, kom Oscar til at sætte dronningen i slag, og så var der ikke mere at gøre. 
 
Nicolai i U10 var vores største helt i dag. Han mødte en slags kongeindisk, hvor modstanderen kom til at afskære dækningen til en officer, så den bare stod i slag. Med en officer mere byttede Nicolai blot brikkerne af, og så havde han jo en mere af de sjove, og så vandt han let.
 

Nicolai Kistrup (foto: Heidi Kistrup)
 
I U12 var der danskeropgør mellem Lasse og Victor. Lasse fik en smart forberedelse ind og vandt dermed en officer efter 5 træk. Victor fortsatte dog som om intet var hændt og fik senere sat en smart kombination op, som vandt et tårn. Kort tid efter røg der endnu et tårn, og så måtte Lasse give op. 
 
Mikkel i U14 spillede et kort parti, hvor de i midtspillet tog en hurtig halv. Ikke noget landtræneren er helt glad for det med hurtige remisser, men Mikkel skal på tavlen, så det er tilgivet 🙂 Mathias sad på førstebrættet i gruppen og mødte gruppens andetseedede. Han spillede åbningen fint dog uden at få fordel, og selvom man har fornemmelsen af, at danskeren stod lidt bedre, så kunne vi ikke finde noget i analyserne. Efter en række vekslinger fik modstanderen en smart kombination ind, som vandt en bonde. Mathias spillede slutspillet for passivt, og derefter var det meget svært. Lidt mere aktivt spil havde måske kunnet skabe nok modspil til en remis, selvom det langt fra er sikkert. Dermed måtte vores hidtil ubesejrede desværre ned.
 
Partier, resultater og livedækning kan som vanligt følges via www.jugendschach.at.
 
Andreas Wiwe