Oslo Chess International

Oslo Chess International havde desværre ingen danske deltagere, men de 58 spillere kunne se den engelske stormester Matthew D. Sadler forsætte sit imponerende comeback.

I 2011 Open Int. de Sants i Barcelona vandt Sadler (2625) med 8½ af 10 og har derfra 17 ratingpoint i banken. I Oslo blev det til 8 af 9 og 1½ points forspring til den hollandske stormester Spike Ernst (2581). På en delt tredjeplads ses bl.a. IM Frode Elsness fra Norge, der scorede en GM-norm.

Turneringsarrangør Hans Olav Lahlum, der udover skakken er en kendt historiker og senest har fået stor succes som krimi-forfatter, havde en heldig hånd med at sammensætte feltet. Udover GM-normen til Elsness, blev der scoret 4 IM-normer.

I Oslo vandt Matthew Sadler yderligere 20 ratingpoint, så den 37-årige englænder er på vej mod den absolutte top på den engelske styrkeliste.

Hjemmeside: www.bergensjakk.no/oslointernational/