3. runde i Ungdoms EM

Så har vi modtaget beretningen fra 3. runde i Ungdoms EM, der afvikles i den italienske by Fermo fra den 31. august til den 9. september.

 

Af Jakob Aabling-Thomsen og Ivan Andersen
2. Runde
Ved tilmeldingen til dette stævne skulle man udover de sædvanlige data som pasnummer, fødselsdato etc. også angive sit skonummer. Det lugter jo af gaver, så det havde vi naturligvis gjort. Men der var også ca. 10 lande, der ikke havde gjort det, så ½ time inde i 3. runde stillede en repræsentant fra arrangørerne sig op lige udenfor spillesalen og begyndte at råbe navnene på de formastelige op. Det kunne åbenbart høres tydeligt indenfor, for nu fik vi set en lettere ophidset Chief Arbiter i strakt trav for at komme hen og få lagt en dæmper på råberiet. Herefter udspillede der sig et underholdende sceneri med folk i en stor rundkreds, der gestikulerede ivrigt med armene, mens de forsøgte at holde balancen på ét ben, så de kunne sammenligne skostørrelser.

Tredje runde gik mest den forkerte vej. I U18 kom Jakob som ventet ind i Fransk. Det så lovende ud for Jakob, der fik stillet sine brikker op til angreb, men da angrebet ikke slog igennem fik Sort sit modspil med c7-c5-c4-c3! Og hvids stilling er meget ubehagelig. Rigtig ærgerligt for Jakob der har kæmpet hårdt i sine partier. Hans turnering starter i dag.

Kristian var oppe imod den stærke spanier på livebræt i går. Kristian som sort fik en lige stilling ud af åbningen. Dronningerne blev byttet af og et slutspil med chancer til begge opstod. Spanieren fik en fribonde på a6 som Kristian dog havde kontrol over. Kristian byttede et tårn for at vinde fribonden, det kostede desværre en binding i a-linjen og derved en officer og partiet. Rigtig surt. Kristian spiller i dag med hvid mod en israeler for at komme helt frem igen.

Mads i U14 var dagens lyspunkt. Med Mads som hvid blev det en sidevariant i Kan. Modstanderen spillede meget kreativt, men godt blev det aldrig for ham. Mads vandt igen i sikker stil og er nu tilbage på live igen.

Andersen,Mads (2336) – Altini,Nicola (2078)
U 14 EM Fermo (3), 02.09.2009
1.e4 c5 2.Sf3 e6 3.d4 cxd4 4.Sxd4 a6 5.Ld3 Sc6 6.Sxc6 bxc6 7.0–0 Ld6 Et underligt træk som Italieneren spillede hurtigt, altså formentlig en forberedelse 8.Sd2 Lc7 9.Te1 e5 10.Sc4 Df6?! 11.f4! d6 [11…exf4 12.e5 og hvid har stor fordel] 12.fxe5 dxe5 13.Tf1 De7 14.Df3 Le6 15.b3 Sf6 16.Lg5 Tg8?! måske et profylaksetræk mod Lxf6, pænt er det i hvert fald ikke 17.Kh1 Dc5 18.Lc1 [18.Lxf6 var også en fin mulighed, men Mads vil ikke lade Sort slippe med at tabe en bonde] 18…De7 19.La3 Dd8 20.h3 h5 21.Tad1

Sort er helt spillet af brættet og bliver derfor desperat 21…Lg4 22.hxg4! Mads er helt kølig og tager materialet og partiet 22…hxg4 23.Df2 Th8+ 24.Kg1 g3 25.Dxg3 Sg4 26.Dxg4 Lb6+ 27.Sxb6 Dxb6+ 28.Tf2 c5 29.Lc4 Og sort gav op to løbere under. Der er forresten mat i 8 1–0

Jakob Aabling-Thomsen og Mads Andersen analyserer mens Jakob Glibstrup ser på.

Internetforbindelserne er af en meget svingende kvalitet hernede. Både på hotel og spillested skal man igennem en meget sindrig registreringsprocess med indscanning af pas og underskrift på tro og love. Til gengæld virker det ikke særlig godt 🙂 For nogle er det meget generende, for andre bare et irritationsmoment. Men vi klarer os igennem på en kombination af sporadiske signaler og mobiltelefoner.

Ris, ros og kommentarer er naturligvis velkommen på ian@axcess.dk.

Hjemmeside med live-dækning: http://www.euroyouth2009.com/