Chess Masters nu i Bilbao

Superturneringen Chess Master er nu flyttet til Bilbao i Spanien efter at de første 5 runder blev spillet i Sao Paolo i Brasilien.

Vasily Ivanchuck og hustru var inden afrejsen fra Brasilien udsat for et væbnet røveri. Ifølge de internationale skaksider, blev parret holdt op af bevæbnede røvere udenfor deres hotel, da de var på vej til lufthavnen. Røverne slap af sted med to stykker bagage, der bl.a. indeholdt fru Ivanchuks pas.

Efterfølgende var der spekulationer om, at Ivanchuk måske ikke kunne forsætte i turneringen, han ville i hvert faldt ikke rejse fra Brasilien uden sin kone. Det lykkedes heldigvis at fremskaffe et midlertidigt pas, og parret kom af sted til Europa.

Nakamura tilbød at udsætte dagens parti til turneringens fridag, men Ivanchuk meldte sig klar. Og han var bestemt klar og stod for rundens eneste gevinst med en flot sejr med hvid i en spændende sicilianer. Dermed udbyggede Ivanchuk sin samlede føring til 6 point. Dagens tre partier kan gennemspilles til sidst i artiklen.

6. rundes resultater:
Ivanchuk – Nakamura 1 – 0
Carlsen – Anand ½ – ½
Vallejo – Aronian ½ – ½

Stillingen efter 6. runde:
1. Vasily Ivanchuk, Ukraine, 2765, 13 point
2. Hikaru Nakamura, USA, 2753, 7 point
2. Levon Aronian, Armenien, 2807, 7 point
2. Viswanathan Anand, Indien, 2817, 7 point
2. Magnus Carlsen, Norge, 2823, 7 point
6. Francisco Vallejo, Spanien, 2716, 4 point

En sejr giver 3 point og remis 1 point.

7. runde spilles fredag kl. 16.00:
Vallejo – Ivanchuk
Aronian – Carlsen
Anand – Nakamura

Hjemmeside: www.bilbaomastersfinal.com