Bronzemedaljer i Natoskak

Det danske Natohold skiftede sidste års fjerdeplads ud med bronzemedaljer ved 22nd Nato Chess Championship i Kaunas i Litauen.

Vi har modtaget sidste runderapport fra holdlederen.

Af Jan Mose Nielsen
Danske bronzemedaljer!!
Der var spænding til det sidste om fordelingen af diverse medaljer igennem runderne 5, 6 og 7.
Alexander Rosenkilde var på live i runde fem hvor han måtte slide sig til en halv, da en officer var tabt i nogle komplikationer. Jeg var selv i næsten samme situation, jeg manglede dog ikke en officer, have en mindre heldig stilling. Finn Pedersen og Rene Nielsen sled begge deres modstandere op, så vi i alt kunne hente tre point til den samlede stilling. Henrik Nielsen havde igen fået en dejlig stilling, denne blev dog smidt helt væk. Rico Adolfsen var kommet under hårdt pres, da modstanderen havde skaffet sig en dødbringende fribonde.

De tre point gjorde nu at vi lå delt toer sammen med Tyrkiet og med Tyskland ½ point foran. Polen blev rundens store taber og havde nu 1½ point op til os.

I næstsidste runde havde vi igen lidt snert af held i det Alexanders belgiske modstander overspillede sin stilling og gav Alexander en god skalp og Danmark et godt point. Finn sled endnu en modstander op, så godt op, at modstanderen bare forlod brættet i vrede. Henrik Nielsen fik spillet sig en god pind med flot spil. Vi andre tre spillede nogle solide remisser mod stærkere modstand. En fuldgod runde der igen gav tre point til den samlede stilling. Vi lå dog stadig nummer to, denne gang var det bare med Tyskland i front og et halvt point til Tyrkiet. Polen var nu to point efter os.

Den sidste runde gav os tre spillere på livebrætterne, så nu skulle vi holde fanen højt og give den det sidste gas. Rico fik en hurtig gevinst og Henrik tog en hurtig remis mod den noget stærkere engelske holdleder. Rene havde fået Alexanders slagne belgier med de hvide brikker og have en god nem stilling, da der ikke blev regnet dybt nok. Jeg selv smed en bonde i åbningen mod tyskernes 2400 spiller og tabte også. Finn sled denne gang en tysker op og bragte os lidt med i den samlede kamp. Alexander havde fået hvid mod GM Haznedaroglu og fik i en rigtig herrerfight evigskakket sig til en fed remis.

Med blot 1½ point endte vi samlet på 19 point og fik en meget flot 3. plads efter Tyskland med 20 og Tyrkiet med 21. Polen og Lithaunen blev firer med 17 point. Det var Danmarks første holdmedalje siden 1997, hvor jeg selv var med for første gang.

Alexanders flotte præstation igennem hele turneringen gav ham en bronzemedalje individuelt efter tyrkernes to bedste spiller GM Haznedaroglu og IM Erturan. Finn kom op a point med Alexander, men med dårligere korrektion og fik en flot fjerdeplads.


Finn Pedersen (foto: thv)

23nd Nato Chess Championship bliver i Frankrig og nu har vi nået vi virkelig vil forsvarer og helst gerne gøre lidt bedre 🙂

Se alle resultaterne på www.natochess.com