Magnus Carlsen trækker sig fra VM

Den 19-årige norske verdensetter, Magnus Carlsen, udtræder af den igangværende VM-cyklus, hvor han til maj næste år skulle have påbegyndt de afgørende Kandidatmatcher i jagten på at finde en udfordrer til verdensmester Anand.

I et brev til FIDE begrunder Carlsen sit afbud med, at det nuværende system ikke er fair af flere grunde. Dels har den regerende verdensmester den fordel, at han først træder ind i turneringen i finalen og dels er hele turneringssystemet blevet ændret i løbet af den lange udvælgelse af kandidater med mere. Carlsen understreger dog, at det ikke er en kritik af verdensmester Anand, som han sætter meget højt både som en værdig verdensmester og en højt respekteret kollega og modstander.

Carlsen kommer derudover med forslag til en ny måde at finde en verdensmester på fremover.

Hele brevet fra Magnus Carlsen til FIDE kan læses på Chessbase hjemmeside.

Magnus Carlsen har i øvrigt lige lanceret sin egen hjemmeside: www.magnuscarlsen.com hvor han dog endnu ikke har skrevet om VM-afbudet.