Natomesterskab runde 2 til 4

Ved 22nd Nato Chess Championship i Kaunas i Litauen er Danmark stadig godt med. Udvalgte partier fra hver runde kan følges live her: http://www.live.chessfed.lt/ 

Fra holdlederen har vi modtaget nedenstående referat.

Af Jan Mose Nielsen
Natomesterskab runde 2 til 4
Vi kunne ikke holde den gode start i runde to, da det blot blev til 2½ point, hvor af de fem var med de sorte brikker. Finn Pedersen og Rene Nielsen hentede de hele point og Alexander Rosenkilde den halve. Skribenten blev pænt pakket sammen af GM Haznedaroglu fra Tyrkiet, Rico Adolfsen og Henrik Nielsen tabte mod stærkere modstandere. Trods den magre point høst var vi kun et ½ point efter de to førerhold.

Tirsdagens eftermiddags runde gik noget bedre, da vi fik samlet hele 4 point via tre gevinster til Alexander, Rico og jeg og to halve ved Henrik og Finn. Rundens synder var Rene der ellers havde en behagelig stilling mod min overmand fra runde 2 – GM Haznedaroglu. Og med de point forblev vi ½ point efter de to førerhold.

Runde fire blev katastrofal, selvom vi høstede rigeligt med point. Finn havde med hvid en lille fordel mod Slowomir Kedzierski, 2082 fra Polen, da et tårn blev tabt. At et mer tårn nødvendigvis ikke betyder gevinst, måtte Rene sande, da det kun blev til en halv med to tårne og en bonde mod et tårn og to bønder. Ellers hentede Alexander sin tredje gevinst, da modstanderen sov sin dronning væk for ikke fyldestgørende materiale. Henrik fik sin første gevinst efter stærkt og meget hurtigt spil, da modstanderen tabte ved at give Henrik to minutter ekstra til de sølle seks sekunder der var tilbage og endvidere selv tabte på tid, da Henriks klokke sagde et sekund tilbage. Rico tog en solid halv med sort mod en 2099 polak. jeg selv tog en knap så solid hel mod en stærk belgier med blot 1515 i Fide rating. Og efter fire runder var vi stadig et halvt point efter Polen og Tyskland med 12 point og a point med Tyrkiet.
Jan Mose Nielsen