Ungdoms-VM videre

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

VM for ungdom på Kreta 4.-14. november genstartede efter fridagen tirsdag med 7. og 8. runde, turneringens sidste dobbeltrunde:

Rapport fra delegationsleder Jes Harholm:

Ungdoms VM kap. 5:

Efter hviledagen fulgte en dobbeltrunde, den anden i turneringen og heldigvis også den sidste. I dagens første fire partier var Benjamin eneste danske favorit, og det omsatte han da også til et helt point! Peter var oppe imod den meget rutinerede Susilodinata,  der op igennem ungdomsrækkerne har mødt alle de gode – og det oven i købet med gode resultater! Denne dag mødte han Peter! Som han forsøgte at overraske med det meget (hyper-) moderne 8…h5?! Ja! Det tænkte jeg også, -kan man det? Men det 
viser sig at være veldokumenteret i en tidens bibler ”English attack –against Scheveningen…” eller noget i den stil – hvilket Peter var helt på det det rene med! Hvilket han kunne fortælle en undrende træner efter partiet, som han for øvrigt vandt!
Rundens måske mest imødesete opgør var Jakobs parti imod IM Braun fra Tyskland. Jakob har jo gang i en rigtig god turnering, og IM-normen er inden for rækkevidde. Den stærke tysker trak derfor snittet i den rigtige retning!
Partiet gik indledningsvis godt for vor mand, der udlignede, og siden hen fik en lettere fordelagtig stilling. Jakob lavede dog en af sine sjældne fejl, og måtte se den tyske effektivitet i aktion i den afgørende fase… 0-1 til Tyskland, øv, øv, øv. Alexei måtte ligeledes ned imod Bojchev fra Bulgarien (øv).

Efter formiddagsrunden var vi en tur i poolen – det er vigtigt at tømme hovedet for skak indimellem!

Eftermiddagens 8.runde blev taget i angreb med frisk humør og gå-på-mod. Jakob og Alexei skulle revanchere sig fra formiddagens nederlag, og Peter og Benjamin ride videre på bølgen fra formiddagens indsats.
Først det glædelige! Både Alexei og Jakob vandt deres partier – Alexei udviste den bedre teknik og Jakob den større taktiske forståelse. Peter mødte desværre en meget velspillende peruianer, og måtte af med pointet – han kunne dog ”nyde” en flot afslutning fra første række inden tæppet faldt. Benjamin spillede tiden ud, og kunne som næsten sidste mand forlade spillesalen, desværre også uden point. Benjamin havde længe spillet imod en noget unøjagtigt spillende modstander, og forfulgte derfor 
en lille chance for remis, til sidst manglede blot 4 træk for at hæve den halve.
Dagens afrunding blev, at Jakob stadig har vældig gode chancer for at nå IM-normen. 
Med hjælp fra Danmark (tak for det!) blev det klart, at Jakob i morgen kan ”nøjes” med remis for at have normen under tag. Skulle det glippe, er der jo stadig runde 10 og 11!

Lodtrækningen til 9.runde:
Jakob har sort imod IM Kononenko (2435).
Benjamin har sort imod Karlsson (1812).
Peter har hvid imod Ly (2056).
Alexei har hvid imod Wang (2236).

Jes Harholm
  

Officiel hjemmeside: http://www.greekchess.com/wycc2004/