Live fra Fyn

Mandag aften kan man følge den fynske pokalturnering live på nettet.

Vi har modtaget nedenstående fra Fyns Skak Union.

Af Niels Erik Nielsen
Pokalskak til aftenkaffen
I Fyns Skak Unions pokalturnering 2010-11 er man nået frem til semifinalerne, som afvikles i Frems lokaler mandag den 14. februar med start kl. 19.00.
Alle skakinteresserede har mulighed for at følge med, idet der bliver live-transmission fra samtlige 8 partier på: http://www.skakportal-fyn.dk/live/.

Turneringen har over 30 år på bagen, og i den igangværende sæson er det for første gang lykkedes at skaffe en sponsor, så derfor har den taget navneforandring til 2ien Malerens Pokalturnering.

Et hold består af 4 spillere, og betænkningstiden er 2 timer pr. spiller pr. parti. Ender en match uafgjort, spilles der lynomkamp(e) med modsatte farver indtil en vinder er fundet.

Da FSUs nyindkøbte live-sæt skal friholdes fra lynskak, vil der ikke være transmission af en eventuel lynomkamp, men straks resultatet kendes, vil det blive meldt ud på sitet.

Kendte navne stiller op
De fire semifinalister er Frem, Nr. Aaby, Sydøstfyn og Trekanten, og mens de første tre klubber ikke behøver en nærmere præsentation, er det nok de færreste uden for lokalområdet, der har hørt om Trekanten.

Det er da heller ikke en skakklub i traditionel forstand, men i den fynske pokalturnering gælder reglen, at enhver gruppe af spillere, såvel i som udenfor DSU, kan deltage.

Den mulighed benytter en flok meget stærke spillere bosat i Trekantområdet sig af, og den jysk/fynske konstellation var i sidste sæson i finalen, hvor Frem vandt 3-1.

Trekantens top ser ud som følger: 1. Carsten Bank Friis 2. Jørn Sloth 3. Kim Skaanning 4. Viggo Bové Quist.

Indtil nu har ingen af Sydøstfyns legionærer været i aktion, men de to IM’ere Steffen Pedersen og Lars Borbjerggaard samt Jan Nordenbæk plejer at være fast inventar.

De forsvarende mestre fra Frem har haft en del udskiftninger undervejs, men stammen udgøres af de 1. divisionsspillere, der kæmper om en plads i XtraCon Skakligaen.

Fynsserie-holdet Nr. Aaby bliver, uanset hvem de trækker, aftenens klare underhund.

Niels Erik Nielsen

Hjemmeside: www.skakportal-fyn.dk/live/.