You are currently viewing Licznerski og Doluhanova fører i Fredericia

Licznerski og Doluhanova fører i Fredericia

Alle spillere i IM-gruppen i Fredericia er nu kommet på tavlen. Oscar Koch-Müller vandt sidste år kandidatgruppen. En del af førstepræmien dengang var deltagelse i IM-gruppen året efter. Med 2054 i ELO-rating har han over 100 point op til den næstlavest ratede spiller. Det er da også blevet til seks nederlag i de første seks runder, men i 7. runde blev det til en hårdt kæmpet remis mod FM Daniel Kopylov (2368) efter hele 107 træk.

FM Daniel Kopylov har stadig en teoretisk chance for at score en IM-norm, han skal dog vinde de to sidste partier søndag mod FM Casper Yukun Liu og den førende spiller IM Lukasz Licznerski.

Licznerski – fotoet øverst i artiklen – er sikker på mindst en delt førsteplads, selvom han skulle tabe de to sidste partier. Med 6½ point fører han med to point ned til FM Daniel Kopylov.

Den lokale Adesh Easwaralingam har med to runder igen scoret over sin forventede score for alle 9 partier. Forsætter det gode spil, kan han komme over 2200 i rating igen. Det var han sidst i august 2018.

Adesh Easwaralingam, Fredericia Skakforening har 50% efter de første 7 runder. Foto: Thomas Vestergård

WGM Evgeniya Doluhanova fra Ukraine har vundet alle sine syv partier i Best Western Fredericia WIM. På forhånd var hun ratingfavorit i turneringen, og har da også haft lidt medvind undervejs. I anden runde overskred Shanne Hedegaard Jakobsen tiden i træk 39 i en fordelagtig stilling mod Doluhanova.

WGM Evgeniya Doluhanova har scoret imponerende 7 af 7. Foto: Thomas Vestergård

Evgeniya Doluhanova kan dog endnu ikke bogføre en turneringssejr for også WIM Margareth Olde fra Estland spiller godt og har scoret 6 af 7. De to mødes indbyrdes i 8. runde søndag formiddag.

WIM Margareth Olde, Estland – kan stadig nå at vinde turneringen. Foto: Thomas Vestergård

Shanne Hedegaard Jakobsen har været den positive danske overraskelse med 4 point af 7. Med to runder igen har hun allerede vundet ELO-rating.

Shanne Hedegaard Jakobsen – skal senere på året spille OL i Budapest. Foto: Thomas Vestergård

Søndag spilles 8. runde kl. 10.00 og 9. runde kl. 16.00.

I Kandidatklassen fører Can Koçak, Tyrkiet, Mikkel Vinther Motzkus, Fredericia og Karl Emil Elmer Nielsen-Refs, Amager med 2½ point af 3.

Live hos Lichess.
Resultater: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=28561
Fredericia Chess EMT 2024 resultater: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=28664
Fredericia Skakforening: https://www.fredericia-skakforening.dk/