You are currently viewing Ungdoms DM spilles med den største forsigtighed

Ungdoms DM spilles med den største forsigtighed

Med de nye retningslinjer fra Sundhedsmyndighederne, sat i kraft først på ugen, har arrangørerne – Dansk Skak Union, Boca Juniors og Læseforeningens Skakklub – valgt at afvikle Ungdoms DM 2020 med det størst mulige fokus på sikkerheden.

De tre mest markante tiltag er:
1. At benytte tre forskellige spillesteder i Odense
2. At lade to af de yngste grupper kun spille to af dagene
3. Udsætte den yngste gruppe til februar næste år, da deltagerne i U8-gruppen har brug for at have deres forældre i nærheden.

Der er ingen adgang for tilskuere/forældre/trænere på de forskellige spillesteder under turneringen, derfor udsættelsen af den yngste gruppe.

Det bliver mere besværligt at gennemføre en skakturnering under de nuværende restriktioner, men det må være rettidig omhu, at man i god tid sætter retningslinjerne op. Når alle kender betingelserne i god tid, vil det være muligt at gennemføre et stævne i god ro og orden – og på en forsvarlig måde, så alle får en god oplevelse.

Fotoet øverst i artiklen viser Vitus Bondo Medhus fra Evans Skakklub. Vitus er blandt favoritterne i U-12 gruppen. Foto: Thomas Vestergård

Læs mere om de forskellige tiltag på turneringens hjemmeside.

En forberedelse til U-DM kunne være GoAudit Open Ungdom 2020 på Amager den 14.- 15. november eller Chess House Junior Grand Prix nr. 3 den 14. november.