You are currently viewing Mads Andersen slået ud

Mads Andersen slået ud

Det lykkedes ikke GM Mads Andersen at avancere til anden runde i FIDEs World Cup 2021. Mads havde ryggen mod muren med de sorte brikker mod GM Pablo Salinas Herrera (2514) fra Chile i andet parti i første runde. Herrera havde vundet første parti, så danskeren var tvunget til at satse og vinde for at fremtvinge hurtigskakomkamp. Efter 60 træk måtte Mads Andersen dog tage til takke med en remis.

Pablo Salinas Herreras sejr i første parti var meget spektakulær, og er blevet bragt af mange skakmedier som rundes parti:


Vi har tidligere skrevet, at GM Helgi Dam Ziska fra Færøerne skulle deltage, men han valgte at blive hjemme på grund af corona-krisen.

Set med nordiske øje, kan der været et rent norsk opgør på vej i 3. runde, hvis alt flasker sig for Aryan Tari og verdensmester Magnus Carlsen. Aryan Tari (2639) skal slå Evgeny Bareev (2638), der nu repræsenterer Canada, for at komme til 3. runde. Her vil det være en overraskelse, hvis ikke modstanderen bliver Magnus Carlsen, der i anden runde møder Sasa Martinovic (2548) fra Kroatien. Magnus Carlsen træder sammen med 49 andre verdensstjerner først ind i 2. runde af turneringen.

Onsdag er der omkampe inden 2. runde starter torsdag kl. 14.00 dansk tid.

FIDEs World Cup 2021: https://worldcup.fide.com/
Live bl.a.: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/sochi-fide-world-cup-2021