You are currently viewing Vitus Bondo Medhus danmarksmester i problemskakløsning

Vitus Bondo Medhus danmarksmester i problemskakløsning

Vitus Bondo Medhus fra Skakklubben Evans vandt et tæt DM i Problemskakløsning, som blev afholdt lørdag den 27. januar i Skak for sjovs lokaler på Frederiksberg. Steffen Slumstrup Nielsen skriver om arrangementet:

Vitus, som er årgang 2009, kan dermed kalde sig danmarksmester i problemskakløsning 2024. Han er den suverænt yngste af slagsen i mesterskabets historie. Vinderen havde som den eneste deltager 17 af 18 opgaver rigtigt i et opgavesæt, der ifølge flere deltagere var endnu mere drilsk, end man var vant til fra tidligere mesterskaber.

På billedet øverst overrækkes 1.præmien på 1.300 kroner af turneringsleder Bjørn Enemark.

Lige efter danmarksmesteren kom Steffen Slumstrup Nielsen (Skak for sjov), Hannibal Valeur Jaques (Nørrebro Skakklub) og Lukas Iskos (BMS Skak), som alle havde 16 af 18 opgaver rigtige. I tilfælde af pointlighed afgøres placeringerne ved, hvem der afleverer først. Det betød, at Steffen fik andenpladsen, Hannibal tredjepladsen, mens Lukas fik fjerdepladsen og en specialpræmie som bedste junior uden for medaljepladserne.

På de næste pladser fulgte Jacob Woge Nielsen (14 korrekte opgaver), Oscar Jacob Veiergang (13), Søren Borg Thorsen (12), Christian Sylverster Christensen (11), Luiz Alzaga (11) og Bent Martin Muus (10).

Opgavesættet bestod af 6 lette, 6 mellemsvære og 6 svære opgaver. Disse sværhedsgrader viste sig at være særdeles relative. Således fik en af forhåndsfavoritterne Steffen Slumstrup Nielsen fejl i både den lette og den mellemsvære kategori.

Link til opgaverne: HER

Link til løsningerne: HER

I alt deltog 20 løsere i lokalerne på Falkoner Alle. Mesterskabet blev arrangeret i fællesskab af Dansk Skakproblem Klub og Skak for sjov.

Fra årets DM i problemskakløsning i Skak for sjovs lokaler på Falkoner Alle i København