You are currently viewing Senior DM startet – men ramt af corona

Senior DM startet – men ramt af corona

Jan Rosenberg fra Springeren i Kolding deltager i Senior DM på højskolen i Løgumkloster og rapporterer under turneringen til skak.dk. Her er Jans første rapport, der præger af, at turneringen er ramt af corona:

Jeg bliver desværre nødt til at starte med en trist nyhed: Kort tid inden 2. runde skulle sættes i gang, blev vi kaldt sammen og informeret om, at en deltager var testet positiv for corona. Det betød desværre at yderligere 6 spillere måtte tage hjem, da de havde været i for tæt kontakt med ham. Vi føler alle med de 7 deltagere, men arrangørerne har valgt at fortsætte turneringen.

Det startede ellers så godt i går søndag. Hele 92 spillere, hvilket er ny deltagerrekord, sad spændte klar ved brætterne. Specielt +50 gruppen har oplevet kraftig fremgang i deltagerantallet med 32 spillere. Det er ca. en fordobling i forhold til de senere år.

Der blev budt velkommen i høj sol på Løgumkloster Højskole

Klar favorit er GM Henrik Danielsen, der dog ikke kan erhverve titlen som Danmarksmester, da han repræsenterer Island i FIDE regi. I 1. runde kom han dog på uventet hårdt arbejde mod Per Oehlerich, der nærmest spillede over evne. Jeg overværede en del af deres efteranalyser, og Danielsen var fuld af lovord over modstanderens spil. Til sidst skruede Stormesteren dog op for styrken, og udnyttede nogle bittesmå fejl til at hive pointet i hus. For mig var det rundens parti.

Enkelte artige overraskelser kom der også, og der blev figthet på livet løs. Den forsvarende mester, Poul Rewitz har sammen med Danielsen, Morten Andersen, Svend Steenstrup og Aage Dalstup Olsen max. efter 2 runder.

I +65 er der traditionen tro et bredt felt af titelaspiranter. Den forsvarende mester, Per Holst, får nok at se til, og afgav i runde 2 en halv mod Benny Grønhøj. Højestratet i gruppen er Jens Hartung-Nielsen, der er startet med de forventede 2/2.-Yderligere 6 spillere har max.

På trods af dagens dramatiske begivenheder er det fantastisk både at spille turneringsskak igen, og være tilbage i de dejlige rammer her på højskolen i Løgumkloster. Jeg vender tilbage med en rapport efter runde 5.

Toppartierne kan følges live to forskellige steder: http://liveskak.dk/2021/Senior-DM/ og https://live.followchess.com/#!danish-senior-chp-2021

Resultater fra turneringen:  https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26737

Resterende program:
Tirsdag den 1. juni kl. 13.00: 3. runde
Onsdag den 2. juni kl. 13.00: 4. runde
Torsdag den 3. juni kl. 13.00: 5. runde
Fredag den 4. juni kl. 13.00: 6. runde
Lørdag den 5. juni kl. 10.00: 7. runde

Der er lagt billeder ud fra turneringen på Facebook: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=DanskSkakUnion&set=a.10158682162054051