You are currently viewing Skanderborg og Hillerød trækker fra i Skakligaen

Skanderborg og Hillerød trækker fra i Skakligaen

De to førende hold i Skakligaen, Skanderborg og Hillerød, vandt begge planmæssigt i dag. Skanderborg slog Aarhus/Skolerne med 5½ – 2½, mens Hillerød vandt over Brønshøj i København med hele 7- 1. Det var en pæn overraskelse, at sejren blev så stor. Hillerød er nu et matchpoint og et brætpoint efter Skanderborg på førstepladsen. De to hold mødes indbyrdes i næste runde, lørdag den 27. januar til dobbeltrunden i Odense.

BMS hænger stadig godt på i toppen og ligger lige nu til en bronzemedalje. Søndag blev det til en 5 – 3 sejr over Frem,.

I bunden fik Fredericia lidt luft til de andre bundhold ved at slå SK1968 med 5½ -2½ (fotoet øverst i artiklen). Fredericia havde debut til den 16-årige bulgarske spiller FM Nikola Krasimirov Kanov (2371), der startede sin danske karriere med at slå FM Martin Matthiesen. Kampen mellem SK1968 og Fredericia blev vist live, partierne kan ses her.

Også kampen mellem Køge og Nordkalotten blev vist live. Desværre fik skak.dk først meget sent besked om live-sendingen, så der kom ikke noget link på forsiden af nyheder.skak.dk. Men man skal ikke snydes for partierne, der kan ses her.

Søndagens resultater:
Skanderborg – Aarhus/Skolerne 5½ – 2½
SK1968 – Fredericia 2½ – 5½
CHESS TEAM KØGE – Nordkalotten 2½ – 5½
Brønshøj – Hillerød 1 – 7
Frem – BMS 3 – 5

Stillingen efter 4. runde:
1. Skanderborg, 8 mp, 22½ bp
2. Hillerød, 7 mp, 21½ bp
3. BMS, 6 mp, 20 bp

4. Nordkalotten, 5 mp, 17 bp
5. Brønshøj, 4 mp, 13 bp
6. Aarhus/Skolerne, 3 mp, 16 bp
7. Fredericia, 3 mp, 13 bp
8. SK1968, 2 mp, 14 bp

9. – 10. CHESS TEAM KØGE, 1 mp, 11½ bp
9. – 10. Frem, 1 mp, 11½ bp

FM Mikkel Manosri Jacobsen fra BMS er eneste spiller tilbage i Skakligaen med maksimumpoint, 4 af 4.

Den kommende dobbeltrunde i Odense ser således ud:

Lørdag den 27. januar kl. 14.00:
SK1968 – BMS
Hillerød – Skanderborg
Aarhus/Skolerne – Brønshøj
Frem – CHESS TEAM KØGE
Nordkalotten – Fredericia

Søndag den 28. januar kl. 10.00:
Fredericia – Hillerød
BMS – Aarhus/Skolerne
Skanderborg – Nordkalotten
CHESS TEAM KØGE – SK1968

I de to 1. divisioner –  hvor brætpoint tæller før matchpoint –  forsatte de førende hold Caïssa Gladsaxe og Nordre deres sejrsstime. Caïssa Gladsaxe er dog kun 1½ brætpoint foran Læseforeningen, de to klubber mødes i næste runde den 14. januar. Selvom Nordre har vundet alle deres fire kampe i sæsonen, må de alligevel se Esbjerg snuppe førstepladsen i 1. division gruppe 2, da Esbjerg sendte Viby hjem til Aarhus med et nederlag på 7½ – ½ i bagagen. Esbjerg og Nordre skal også mødes indbyrdes den 14. januar.

Divisionsturneringen: https://holdskak.skak.dk/TeamTour/Index/92