You are currently viewing Delt dansk sejr og svensk IM-norm i Ballerup

Delt dansk sejr og svensk IM-norm i Ballerup

I Copenhagen Chess Challenge 2021 blev der spillet ni runder på bare fem dage i en GM-gruppe og en IM-gruppe. Et hårdt program for alle deltagere. I GM Gruppen lagde IM Bjørn Møller Ochsner hårdt ud med 4½ af 5, men de sidste fire runder indbragte kun 1½ point, så Ochsner endte på pæne 6 af 9, men et point under GM-normen.

Den lokale Martin Haubro, der også har trukket et stort læs som arrangør, endte også på 6 point og fik en fin ratingfremgang til 2426. Bjørn M. Ochsner cementerede, at hans ratingtal skal være over 2500, ved at gå frem til 2508.

GM Erik Blomqvist fra Sverige var inden turneringen favorit, og han tabte da heller ikke nogen partier i løbet af turneringen. 6 remiser og 3 sejre blev det til, og selvom han ender på en delt førsteplads med Ochsner og Haubro, må han aflevere et enkelt ratingpoint på ELO-kontoen.

Tættest på en norm i GM-gruppen var FM Mikkel Manosri Jacobsen fra den arrangerende klub, BMS. Manosri Jacobsen var kun et halvt point fra en IM-norm, og vandt 28 ratingpoint.

Billedet øverst i artiklen viser de to klubkammerater fra BMS, Mikkel Manosri Jacobsen og Martin Haubro, spille mod hinanden i 2. runde. Er parti Haubro vandt. Foto: Tom Skovgaard

Turneringens eneste norm kom i IM-gruppen. Her havde svenske FM Hampus Sörensen sikret sig normen allerede efter 7 runder ved at have scoret 6½ point! Der kom nok en meget naturligt reaktion med tab i 8. runde, men i sidste runde sikrede han sig en delt turneringssejr sammen med IM Christian Jepson ved at slå feltets tredje svensker, IM Bengt Lindberg, i rundens længste parti.

Hampus Sörensen har scoret en enkelt IM-norm tidligere, det var i august sidste år i Santo Tirso i Portugal. Sörensen kom i CCC 2021 præcis over 2400 i rating og mangler nu kun en IM-norm for at få titlen i hus.

Hampus Sörensen mod Nicolai Kistrup i 5. runde. Partiet blev remis. Foto: Jesper Simonsen

Nicolai Kistrup, Caïssa Gladsaxe, var med 5 point efter de første 7 runder det bedste bud på en dansk topplaceing, men tab i de sidste to runder satte Kistrup tilbage. Han kan dog se frem til en solid ratingfremgang på næste liste. Også de to århusianske deltagere fra SK1968, FM Rasmus Thøgersen og FM Jens Albert Ramsdal, gjorde det godt i følge professor ELO med 5 af 9.

Turneringstabel, hvor man også kan gennemspille partierne: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26864

Flere fotos fra turneringen på DSUs Facebookside: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=DanskSkakUnion&set=a.10158811410869051