You are currently viewing Sølv og bronze ved Ungdoms-NM

Sølv og bronze ved Ungdoms-NM

Nordic Youth Chess Championship 2022 sluttede søndag aften i Helsingborg. Det blev med danske briller en lidt skuffende turnering, da det samlet kun blev til en sølvmedalje og bronzemedalje til de danske spillere.

I gruppe D førte Emil Zander inden sidste runde med 4 point foran Vitus Bondo Medhus og en finsk spiller med 3½ point. Begge danske spillere løb desværre ind i et afsluttende nederlag. Heldigvis havde Emil Zander bedst korrektion blandt tre spillere på 4 point.

Emil Zander (tv) – sølvmedalje. Foto: Arild Rimestad

I den øverste gruppe overraskede Daniel Petersen ved at tage en bronzemedalje med 4 point. Daniel vandt de to sidste partier, hvilket gav en udelt tredjeplads. I næstsidste runde, imod en spiller på 2125, var Daniel slemt på hælene, men fandt en flot kombination:

Daniel Petersen (th) – bronzemedalje. Foto Arild Rimestad

I B-gruppen var Casper Liu tæt på en medalje, men måtte i sidste ende se sig slået med et halvt korrektionspoint.

På trods af, at August Jalving og Villads Majvang Sandmann i den yngste gruppe var klare ratingfavoritter, endte begge med 50% og en midterplacering med store ratingtab til følge. Til de store ungdomsstævner kan man slet ikke regne med modstandernes ratingtal. Ofte er de meget underratede.

Modsat tidligere år var der denne gang ikke en holdkonkurrence mellem de nordiske lande.

Holdbilledet øverst er taget af Arild Rimestad, der fungerede som rejseleder på turen til Sverige.

Link til resultater fra turneringen på chess-results: http://chess-results.com/tnr668545.aspx?lan=32&art=25&fedb=DEN&turdet=YES&flag=30

Link til hjemmesiden for turneringen: https://schack.se/evenemang/skol-nm-helsingborg/2022-08-25/?fbclid=IwAR00985Lj3iFiKln2jJYCb1DU_HEgfW3zVkEjxt67cDlIzNkzjCvKYG6e_A