You are currently viewing Kort nyt uge 35 & 36

Kort nyt uge 35 & 36

Finn Stuhr skriver om NATO-mesterskabet: Det danske militære skakhold gjorde som helhed ikke det store væsen af sig, trods storspillende Stefan Hansen, der havde nogle drabelige lange partier med overraskende gevinster. Jacob Bang Pedersen er tilbage i gruppen efter nogle års fravær. Det kunne ikke ses på spillestil, der var stabil og robust.

Holdet var svækket at antallet af holdspillere, der må være 6, så med kun 4 mand på holdet havde de øvrige nationer med 6 spillere en væsentlig fordel. Men der blev kæmpet bravt blandt de danske Jenser. Holdet bestod af

Finn Pedersen              4,5 p.
Stefan Hansen             4,5 p
Jacob Bang Pedersen 4,5 p
Erik Nilsson                 4,0 p

Finn Petersen har her de sorte brikker ved NATO-Mesterskabet. Foto: Finn Stuhr

Resultater: https://chess-results.com/tnr814454.aspx?lan=1


Danmarksmester Boris Chatalbashev og IM Filip Boe Olsen er med i III Mindsports GM Super Swiss Open i London fra den 13. – 17. september. Klik her for resultater.

Boris Chatalbashev spiller i øvrigt for Fredericia Skakforening i den kommende holdskaksæson. Se mere her.


Skak-skandale: Nej, mænd er ikke klogere end kvinder – hør indslag i Radio 24syv. Marie Frank og Arild Rimestad er med: https://24syv.dk/episode/skak-skandale-nej-maend-er-ikke-klogere-end-kvinder


Nye beskyldninger mod Hans Niemann for at snyde med computer. Denne gang er det tidligere verdensmester Vladimir Kramnik, der hævder, der er ugler i mosen: https://ekstrabladet.dk/sport/anden_sport/anden_sport/kontroversiel-skakspiller-beskyldt-for-snyd-igen/9945404


Poul Rewitz fik hædrende omtale i Mario Garcias 75-års jubilæumsturnering (remis med max 7 brikker) for følgende studie:

Hvid trækker og holder remis. Se løsningen her.


Som vi tidligere har skrevet, har DSU doneret 5 komplette skakspil til Ældre Sagen i Aarhus. De er nu alle kommet i brug, da 10 personer spiller skak hver tirsdag eftermiddag i Aarhus. Se mere her


“25th international chess festival “Città di Trieste” i Italien endte GM Allan Stig Rasmussen med 6½ af 9 på en delt førsteplads sammen med IM Conor E. Murphy (2468), Irland, GM Milos Perunovic (2540), Serbien, GM Jan Bubelj (2492), Slovakiet, GM Alessio Valsecchi (2495), Italien, GM Ivan Ivanisevic (2541), Serbien og GM Hristos Banikas (2592), Grækenland. Da korrektionen blev gjort op, måtte Allan Stig dog nøjes med 7. pladsen. Jan S. Christensen fra Nordre havde en fin turnering og scorede 4½ point og endte pænt over sin seedning.

Se mere her: https://vesus.org/tournament/EqBtGRoB