You are currently viewing Kort nyt uge 21

Kort nyt uge 21

The Icelandic Chess Championship 2023 havde deltagelse af GM Henrik Danielsen og FM Hilmir Freyr Heimisson (billedet øverst). Hilmir lavede et fremragende resultat ved at score 8 point i de 11 runder. Resultatet var en præstation på 2556, og bringer Hilmir over 2400 i elo. Henrik havde en en dårlig turnering og måtte nøjes med 4 point. Undervejs tabte han højst overraskende 6 partier i træk.

Link til resultater fra turneringen: https://chess-results.com/tnr741446.aspx?lan=1&art=4


Holdet bag Danbase samler ikke kun skakpartier sammen til vores fælles glæde, også skakblade, radioudsendelser med mere samles på siden. Sidste historiske artikel fortæller om besøg af daværende verdensmester José Raúl Capablanca i september 1911, hvor det bl.a. blev til en simultan og opvisningsparti med levende brikker. Besøget fandt aldrig vej til Skakbladet, men historieinteresserede kan altså nu – få dage efter Jonas Bjerres sejr i Capablanca Memorial 2023 – læs om besøget her: Capablanca i Danmark 1911