You are currently viewing Baden Baden vandt Bundesligaen

Baden Baden vandt Bundesligaen

For 6. år i træk, og 16- ud af de seneste 17 sæsoner, vandt OSG Baden Baden Bundesligaen i skak.

Holdet tabte ellers overraskende stort om lørdagen til de nærmeste rivaler SC Viernheim. Nederlaget blev på hele 5½-2½, hvilket var holdets største nederlag de seneste 20 år. Men da Baden Baden havde tre matchpoints forspring inden den sidste dobbeltrunde, blev holdet alligevel tysk mester efter en pligtsejr i sidste runde over Remagen Sinzig.

Danskerholdet SK Doppelbauer Kiel indløste billetter til næste års Bundesliga, selvom holdet tabte begge matcher i weekenden. Holdet endte på 11. pladsen. I den afsluttende dobbeltrunde var der dansk deltagelse ved GM Jonas Buhl Bjerre, GM Jesper Søndergaard Thybo og IM Filip Boe Olsen. Jonas og Jesper spillede remis både lørdag og søndag, mens Filip tabte lørdag og spillede remis om søndagen.

Hamburger SK var overraskende tæt på nedrykning i årets Bundesliga. Holdet endte på 12. pladsen, og havde Schachfreunde Berlin vundet i sidste runde, var Hamburg rykket ud. GM Sune Berg Hansen var med for første gang i sæsonen, og han scorede ½ point i de 2 partier.

Solingen med GM Mads Andersen på holdet, sluttede på 4. pladsen. Mads scorede ½ af 2 i weekenden.

De danske scorer i 2022-2023 sæsonen:

SK Doppelbauer Turm Kiel
GM Jonas Buhl Bjerre – 5/11
GM Jesper Sondergaard Thybo – 6½/11
IM Filip Boe Olsen – ½/2

Solingen
GM Mads Andersen – 4½/7

Hamburger SK
GM Sune Berg Hansen – ½/2

Link til partier fra Bundesligaen: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/schachbundesliga-2022-2023/13/1/1

Link til resultater i den tyske liga: https://ergebnisdienst.schachbund.de/bedh.php?liga=bl

Link til hjemmesiden for Bundesligaen: https://www.schachbundesliga.de/