You are currently viewing Kort nyt uge 11

Kort nyt uge 11

Ingen danskere var aktion i den tyske bundesliga den forgange weekend. OSG Baden-Baden vandt planmæssigt sine to kampe, selvom det var med mindst mulig margin mod SG Solingen, der stillede op uden Mads Andersen på holdet. De nærmeste rivaler til OSG Baden-Baden, SC Viernheim, snublede i lørdagens kamp mod Werder Bremen, hvor sidstnævnte hev en 3 – 5 sejr hjem. SC Viernheim og OSG Baden-Baden mødes indbyrdes i næstsidste runde den 29. april.

Hjemmeside: https://www.schachbundesliga.de/


Som vi tidligere har skrevet, deltager WFM Ellen Fredericia Nilssen i en lukket stormesterturnering, Kvisla Invitational, i Oslo. Ellen Fredericia har efter de første tre runder scoret ½ point i det stærke selskab. Stillingerne har været til lidt mere, men det er svært at vride point ud af så stærke modstandere.

Resultater: https://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=KvislaInvitationalvol32023-OfferspillSjakklubb

Livepartier: https://lichess.org/broadcast/kvisla-invitational-vol-3/round-1/mvgRT1RF

Kommentering: https://www.twitch.tv/offerspillsk


Efter påske, når årets store skakstævne, DM, er afsluttet, venter der de danske skakspillere to store forårsturneringer. SonFlow Cup i Kolding i weekenden den 21. – 23. april har i skrivende stund 85 tilmeldte, heriblandt de to stormestre Vladimir Hamitevici (fotoet øverst i artiklen) og Boris Chatalbashev. I Helsingør kan man fra den 18. til 21. maj spille med i Kronborg Chess Open hvor topnavnene lige nu er GM Sune Berg Hansen og GM Valery Kazakouski.


Den islandske skakliga. Taflfélag Garðabæjar med bl.a. GM Ivan Cheparinov (2689) og GM Gawain Jones (2626) på holdet, vandt det islandske holdmesterskab foran Víkingaklúbburinn. Begge hold endte med 16 matchpoint, men Taflfélag Garðabæjar havde 54½ brætpoint mod Vikingernes 51 point.

Skákdeild Fjölnis med GM Jesper Thybo på holdet blev nummer 4. Thybo var med i de sidste 5 kampe og scorede 3½ point og vandt 10 ratingpoint. Skákdeild KR med GM Henrik Danielsen og FM Søren Bech Hansen på holdet endte på femtepladsen blandt de seks deltagende hold. Danielsen scorede 2 af 5 mens Søren Bech scorede 2 point af 10 mulige.

Link til den islandske holdturnering: https://skak.is/islandsmot-skakfelaga/


Den norske topklub Offerspill var i weekenden vært for en stærk træningssamling i Norges største skidestination, Trysil. Blandt deltagerne var danske Jonas Bjerre, norske Aryan Tari og indiske Praggnanandhaa. På trænersiden var Peter Heine Nielsen og verdensmester Magnus Carlsen blandt de prominente navne. Se mere om træningssamlingen her.

Undervejs fik Jonas Bjerre lejlighed til at spille et Fischer-random parti mod Magnus Carlsen, se video af partiet her.