You are currently viewing Norm til Viktor Haarmark i Skanderborg

Norm til Viktor Haarmark i Skanderborg

FM Viktor Haarmark Nielsen fra ØBRO sikrede sig sin første IM-norm i GM-turneringen, der sluttede søndag eftermiddag i Skanderborg. Kravet for norm var 4½ point i de 9 partier, da Viktors modstandergennemsnit lige præcis var over 2450. Det var nødvendigt med en sejr i sidste runde med sort over den unge indier FM Aaran Dengla, men det var der ikke meget der tydede på efter åbningen, hvor hvid i spansk fik en lidt mere bekvem stilling. Viktor fik dog neutraliseret fordelen, og da Dengla lavede en grov fejl i træk 29, vandt Viktor en bonde der lidt senere blev vekslet til en kvalitet og efterfølgende sejr. Dermed fortsætter Viktor et succesrigt skakår som tilbage i påsken sikrede ham kvalifikation til næste års Landsholdsklasse.

Sejr i sidste runde til FM Viktor Haarmark Nielsen og IM-norm

IM Kassa Korley startede med et halvt point efter de første to partier, men spillede sig efterfølgende gevaldigt op, så han med en sejr i sidste runde med sort imod den rutinerede svenske GM Tiger Hillarp-Persson, kunne lave sin tredje og sidste GM-norm. Partiet blev remis i et langt slutspil, hvor Kassa aldrig fik muligheden for en gevinst, men derimod måske godt kunne have tabt partiet i stedet. Kassa kan dog glæde sig over en delt turneringssejr sammen med de ukrainske stormestre Sergei Ovsejevitsch og Yuri Solodovnichenko. Alle tre endte på 6 point.

IM Kassa Korley – stærkt spil i Skanderborg og tæt på GM-normen

IM Filip Boe Olsen endte på 5 af 9, og nærmer sig med hastige skridt de 2450 i elo. I dagens parti imod IM Nicolai V. Pedersen kom Nicolai allerede i åbningen i alvorlige problemer med hvid. Allerede efter 13 træk er stillingen kritisk, og efter 20 træk helt tabt:

Klubopgør i sidste runde: IM Nicolai V. Pedersen imod IM Filip Boe Olsen

Slutstillingen i GM-turneringen
1. – 3. GM Sergei Ovsejevitsch (2581) 6 point
1. – 3. GM Yuri Solodovnichenko (2508) 6 point
1. – 3. IM Kassa Korley (2432) 6 point
4. – 5. IM Yevgeniy Roshka (2499) 5 point
4. – 5. IM Filip Boe Olsen (2427) 5 point
6. – 7. GM Tiger Hillarp-Persson (2514) 4½ point
6. – 7. FM Viktor Haarmark Nielsen (2336) 4½ point
8. IM Nicolai Vesterbæk Pedersen (2366) 3½ point
9. FM Aarav Dengla (2382) 3 point
10. IM Uffe Vinther-Schou (2407) 1½ point

Link til resultater fra GM-turneringen: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=27527

Link til partier på chess24: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/smuk-skak-2022-gm/9/1/1

Link til resultater fra SMUKskak-EMT: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=27313

Billedalbummet på Facebook er opdateret for både SMUKskak-GM og SMUKskak-EMT på Facebook: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.496724698931680&type=3

Link til hjemmesiden for Skanderborg Skakklub: https://skanderborgskakklub.dk/