You are currently viewing 5. runde i Divisionsturneringen

5. runde i Divisionsturneringen

Mens Skakligaen holder pause, var der fuldt program i 1. og 2. division søndag den 29. januar. Efter 5 runder begynder “brikkerne at falde på plads”. Her er en kort gennemgang af de enkelte divisioner inden de to afsluttende runder, der skal afgøre op- og nedrykning.

1. division gruppe 1: Oprykningen kommer til at stå mellem de to “Vesthold” Frem (26 point) og Evans 1 (25½ point), men efter en storsejr i denne runde kan Odysseus kæmpe med om oprykningen. I den kommende runde sidst i februar er der topopgør mellem netop Frem og Odysseus. I bunden kommer nedrykningen formodentligt til at stå imellem Næstved (14 point), Caissa Gladsaxe (15½ point), Furesø (16½ point) og Brønshøj (16½ point). De øvrige hold har alle over 20 brætpoint allerede.

1. division gruppe 2: Fredericia fører rækken klart med 30 brætpoint foran sidste års nedrykker Jetsmark, der har 26½ point. De to hold mødes i sidste runde. I bunden af rækken er der stor spænding, da alle øvrige hold reelt med en dårlig afslutning kan rykke ned.

2. division gruppe 1: Her er BMS2 tophold med 24½ point. Der er dog stor jævnbyrdighed, så reelt er der hele fem hold, der med en god slutspurt i de to sidste runder kan rykke op. I bunden ser det unægtelig svært ud for Køge 2 (12½ point) og Hillerød 2 (16½ point)

2. division gruppe 2: Topopgøret her i 5. runde mellem gruppens to eneste ubesejrede mandskaber, Læseforeningen og Sydøstfyn, endte 4-4. Læseforeningen fører med 2½ point foran netop Sydøstfyn. Faxe (12½ point) og Nyborg (14½ point) er i bunden, men Læseforeningen 2 kan med 16 point ikke vide sig sikker endnu.

2. division gruppe 3: Viby (billedet øverst viser kampen mellem Viby og Springeren) har som det eneste hold i rækken vundet alle kampe, og fører med 1½ point ned til Skanderborg, der kun har tabt det indbyrdes opgør. I bunden er Varde langt efter de øvrige hold, mens der er stor spænding om, hvem der tager den anden nedrykningsbillet.

2. division gruppe 4: Efter en storsejr over Skive 2 fører Viborg gruppen med 30 point, hvilket er 2½ point mere end Skives førstehold på andenpladsen. Der er lagt op til en spændende afslutning, da de tophold mødes i en direkte kamp om oprykningen i sidste runde. I bunden af gruppen ligner det, at afgørelsen er faldet, da Nørresundby 2 (8½ point) og Skive 2 (11½ point) har langt op til Ålborg 2 med 19½ brætpoint.

Topscorere i Divisionsturneringen – minus Skakligaen:
2. division gruppe 2: Lars Munk Jensen, Læseforeningen – 5 point
2. division gruppe 4: Peter Graves, Viborg – 5 point
2. division gruppe 4: Mads Overgaard Svendsen, Holstebro – 5 point
2. division gruppe 4: Jacob Graves, Viborg – 5 point
2. division gruppe 3: Benny Lauridsen, Viby – 5 point
2. division gruppe 1: Peter Willer Svendsen, Hillerød 2 – 4½ point
1. division gruppe 1: Jens Ove Fries Nielsen, Fredericia 1 – 4½ point
1. division gruppe 1: Jakob Rathlev, Jetsmark – 4½ point
1. division gruppe 1: Simon Pil Wilbrandt, Frem – 4½ point

Resterende runder:
26 februar: 6. runde
12 marts: 7. runde

Link til Divisionsturneringens hjemmeside: https://holdskak.skak.dk/TeamTour/Table?teamTourGroupId=382&teamTourId=79