You are currently viewing Den tyske liga

Den tyske liga

Der var fuldt program i den tyske liga i den forgangne weekend. I Bundesligaen var der dansk deltagelse for Turm Kiel, hvor de unge GMere Jonas Buhl Bjerre og Jesper Søndergaard Thybo var med. Kiel havde en god weekend, og vandt alle de tre matcher, der blev spillet fra fredag til søndag. Det bringer holdet op på 5. pladsen i verdens stærkeste liga, hvor mesterskabet formodentligt skal afgøres i et indbyrdes opgør mellem Baden Baden og Viernheim. Dette opgør er berammet til næstsidste runde den 29. april.

Jesper Søndergaard Thybo (billedet øverst fra weekenden taget af André Schulz fra Chessbase) scorede 2 af 3 uden nederlag på bræt, og slog i 6. runde GM Branko Tadic med sort:


Jonas Bjerre måtte fredag se sig besejret af GM Boban Bogosavljevic (2506), mens de to øvrige partier i weekenden endte remis.

Stillingen i Bundesligaen:

I 2. Bundesliga lysner det lidt for Turm Kiels andethold. Med en storsejr over Norderstedt rykkede holdet væk fra de tre nedrykningspladser. IM Filip Boe Olsen slog IM Michael Kopylov, og der var også sejr til Filips far, FM Mads Boe.

I Oberliga Nord Nord rykkede Preetzer op i den bedste halvdel efter en sejr over bundholdet Bad Schwartau. Der var sejre til både IM Steffen Pedersen og CM Bjarne Light.

I Landesliga Hamburg ser det meget svært ud for danskerholdet SV Diagobale Hamburg med IM Jens Ove Fries Nielsen, FM Niels Jørgen Fries Nielsen, WFM Esmat Guindy, Adesh Easwaralingam og Alf Andries på holdet. Holdet tabte knebent med 4½-3½ og er efter 5 runder fortsat uden matchpoint. Der var sejr til Jens Ove (uden kamp) og remis til Niels Jørgen og Alf, mens Esmat tabte.

Link til resultater fra den tyske liga. https://ergebnisdienst.schachbund.de/bedh.php?liga=bl

Link til hjemmesiden for Bundesligaen: https://www.schachbundesliga.de/