You are currently viewing Kort nyt uge 37

Kort nyt uge 37

Fischer Random-turneringen Champions Showdown: Chess 9LX, der blev spillet på internettet, blev vundet af GM Magnus Carlsen (2881) og GM Hikaru Nakamura (USA 2829), der begge scorede 6 af 9.

Turneringen bød på et gensyn til Gary Kasparov ved brættet. Kasparov kan stadig flytte brikkerne, og endte med hæderlige 3½ af 9 mod lutter spillere fra verdenseliten. Undervejs spillede han remis med verdensmester Carlsen.

Betænkningstiden var 20 minnutter til hele partiet + 10 sekunder tillægstid pr. træk.

Slutstillingen i 2020 Champions Showdown: Chess 9LX:

1. – 2. GM Magnus Carlsen, Norge (2881) 6 point
1. – 2. GM Hikaru Nakamura, USA (2829) 6 point
3. – 4. GM Levon Aronian, Armenien (2778) 5½ point
3. – 4. GM Fabiano Caruana, USA (2773) 5½ point
5. GM Wesley So, USA (2741) 5 point
6. – 7. GM Leinier Dominguez Perez, USA (2786) 4 point
6. – 7. GM Maxime Vachier-Lagrave, Frankrig (2860) 4 point
8. GM Garry Kasparov, Rusland (2783) 3½ point
9. GM Peter Svidler, Rusland (2742) 3 point
10. GM Alireza Firouzja, FIDE (2703) 2½ point

—-

IM Filip Boe Olsen scorede, på trods af nederlag i sidste runde, 6/9 i den næstbedste polske liga. FM Mads Boe scorede 2/5 for holdet Sz.S.O.N. ZAGŁĘBIE Dąbrowa Górnicza, der endte midt i tabellen på plads 5 ud af 10 hold.

Link til resultater fra turneringen: HER. Partierne kan gennemspilles på Chess24: HER

—-

Festugeturneringen i Aarhus blev afviklet med god plads mellem bordene i Chess House nye lokaler på Møllevangs Alle 148A i Aarhus Nord. Der blev spillet i to grupper efter schweizer-systemet, hvor DSUs turneringssystem stod for rundelægningen, hvilket forløb helt gnidningsløst.

Jens Ramsdal fra SK1968 vandt alle 5 partier i Festugeturneringen. Foto: Gert Medom 

FM Jens Albert Ramsdal blev en sikker vinder med 5 af 5 foran Rasmus Thøgersen og FM Martin Matthiesen 1½ point efter.

Se mere her: www.chesshouse.dk/2020/09/12/ramsdal-foerer-festugeturneringen/

—-

Jysk Mesterskab i Skoleskak blev lørdag afholdt i Silkeborg med 28 deltagere. De nye mestre blev:

Gruppe A: Andreas Evers, Midtjysk Skoleskak
Gruppe C: Athithan Jegan, Randers
Gruppe D: John Christoffer Højstrup Christensen, Midtjysk Skoleskak
Gruppe E: Tobias Wester Juul-Madsen, Hornslet
Gruppe F: Alexandru Pirtac

Glade vindere ved Jysk Mesterskab i Lunden i Silkeborg. Foto: Peter Poulsen

Link til resultater: http://aarhusskoleskak.dk/resultater-fra-jysk-mesterskab-2020-i-silkeborg/

—-

IM Kåre Hove Kristensen og IM Jacob Sylvan har de sidste 5 sæsoner spillet for Helsingborg AS i den tredjebedste svenske række. Holdet vandt for 3. gang i de 5 sæsoner deres række, og var dermed klar til ”kvalmatch”, hvor gruppevinderne af de fire 1. divisioner i Sverige spiller 2 knock-out matcher om 2 oprykningspladser til Superettan (næstbedste række i Sverige). Kåre skriver til skak.dk: “Et nervepirrende nåleøje at skulle igennem, for uanset hvor godt man har spillet hele sæsonen, så skal man vinde denne match for at rykke op. De to første gange har vi tabt, men i år lykkedes det endelig. Måske Jacob og jeg havde fordel af at have ”varmet op” med Skakligaen i sidste weekend……. for alle andre var det vist første parti med klassisk betænkningstid i over ½ år. Så når (tidspunkt ukendt, men tidligst i 2021) holdskakken genoptages i Sverige, så spiller vi i Superettan.”

IM Jacob Sylvan analyserer remispartiet mod FM Joar Ölund (2322). Kåre Hove Kristensen vandt over Sam Kassani (2226). Foto: Kåre Hove Kristensen

Link til nyhed på hjemmesiden Svenskt Schack: https://schack.se/nyhet/sverige/2020/09/helsingborg-och-ss-4-springare-till-superettan/

—-

Ungdoms-DM, der afvikles i weekenden den 2. oktober til den 4. oktober, har skiftet spillested. Det nye spillested er Fyrtårn Tommerup, Tallerupvej 85, 5690 Tommerup. I skrivende stund er der 81 deltagere, men man kan stadig nå at tilmelde sig, da tilmeldingsfristen først udløber på fredag den 18. september. De to bedste i hver gruppe (minus den yngste) kvalificerer sig til Nordisk Mesterskab på Færøerne i februar. Link til indbydelse og tilmelding: HER