You are currently viewing Julekalender 18. december

Julekalender 18. december

I Dansk Skak Unions Julekalender, hvor vi i december måned dagligt kommer et personligt og kærligt portræt af en frivillig, der har lagt eller stadig lægger et stort arbejde for dansk skak, skriver Henning Jakobsen om John Kristensen fra Maribo Skakklub:

John Kristensen, Maribo Skakklub er en særdeles overset ildsjæl. Han arbejder lidt i det skjulte uden de store armbevægelser. John har været medlem i klubben i ca. 35 år og i 1989 blev han valgt ind i bestyrelsen og denne post har han stadig. Han overtog kassererposten i 1996 og beholdt den i 25 år.

John Kristensen

Han har i rigtig mange år været den der møder først i klubben og åbner, samt sørger for at lave kaffe, og det gælder stort set alle klubaftener som klubben har ca. 50 af om året. Klubben er nemlig ikke lukket om sommeren. Han er også den der står for at arrangere turneringer på klubbens friaftener, således at der altid er en eller anden aktivitet i klubben. Desuden står han for nogle af klubbens faste EMT turneringer, da han er uddannet skakdommer.

John har i flere omgange været holdleder for førsteholdet og er også pt. holdleder for holdet i holdturneringen. John er en erfaren turneringsleder og står for klubbens interne mesterskabsturnering og lynmesterskab. John er dommer ved en hel del holdkampe og er mange gange blevet efterspurgt ved holdkampe arrangeret af andre klubber.

I forbindelse med klubbens julefrokost står John for en morsom quiz med mange emner såvel ad skaklige som almindelig art. John har de sidste små 6 år været i bestyrelsen for 2. HK hvor han fungere som ungdomsleder og her arrangere ungdomsgrandprix. Han møder også de fleste gange op og fungere som dommer til stævnerne. Han har været og er stadig en meget stor støtte til klubbens formænd og hjælper de uerfarne formænd godt i gang. I 2017 fik John tildelt 2. HK´s hædersbevis.

Henning Jakobsen


Der er endnu ikke 24 portrætter på plads i årets Julekalender, så har du lyst til at byde ind med en personlig og kærlig beskrivelse af en du ønsker at fremhæve, er du velkommen til at sende dit forslag til et portræt til Trine@skak.dk