You are currently viewing Julekalender 10. december

Julekalender 10. december

Bag lågen den 9. december gemte Poul Erik Nielsen fra Nordre sig, hvilket flere havde gættet på Dansk Skak Unions Facebookside.

Poul Erik Nielsen, Nordre

Tak til Morten Fredsgaard Rasmussen fra Skanderborg Skakklub for portrættet.


Vi bliver i det jyske i dagens låge:

Formand for Sydjysk Hovedkreds Karl Posselt skriver:

Dagens hovedperson er en god skakkammerat, der ikke søger rampelyset, men som gennem utallige år har løst en lang række opgaver, som de færreste skakspillere finder attraktive, men som alle er dybt afhængige af at få løst.

Det drejer sig ikke mindst om skakregler, fortolkning og oversættelse. Vedkommende er nemlig international dommer (IA) og en værdifuld støtte for DSU´s Hovedbestyrelse som omhyggelig garant for, at FIDE´s reglement for skakspillet er opdateret og let tilgængeligt på DSU´s hjemmeside. Han er nøgleperson i Dansk Dommerforening, men langtfra nogen regelrytter – og som hyppigt praktiserende dommer ynder han heller ikke at gøre sig til midtpunkt. Han foretrækker at agere pragmatisk og hjælpe skakspillerne for på den måde hellere at forebygge konflikter end at straffe turneringdeltagere, der måtte være i tvivl om detaljer i reglementet.

Han udnytter desuden både sine dommerkvalifikationer og personlige egenskaber som kursusleder for dommeruddannelsen, klubformand, turneringsarrangør, turneringsleder i Hovedkredsen og som idérig og konstruktiv samarbejdspartner for naboklubber både nord og syd for den dansk-tyske grænse.

Det er i øvrigt i grænseområdet, han er rodfæstet, og det er her, han dyrker sin anden væsentlige interesse – som engageret formand for den stedlige lokalhistoriske forening.

Karl Posselt


Der er endnu ikke 24 portrætter på plads i årets Julekalender, så har du lyst til at byde ind med en personlig og kærlig beskrivelse af en du ønsker at fremhæve, er du velkommen til at sende dit forslag til et portræt til Trine@skak.dk