You are currently viewing Julekalender 13. december

Julekalender 13. december

Bag lågen den 12. december gemte Henrik Mølvig sig. Mølvig er medlem i både Roskilde og i Køge Skakklub, og er bl.a. kendt for sine mange sponsorater af skak gennem sit IT-firma Xtracon A/S. Tak til Mikkel Strange for teksten.

Henrik Mølvig udfylder mange funktioner i dansk skak. Her er han live-master i kampen mellem Team Xtracon Køge og BMS forrige weekend. Foto: Thomas Vestergård

I dag skal vi gætte en ny vigtig person for Dansk Skak Union. Marianne Majvang Larsen, Jørgen Kiel og Trine Treppendahl skriver:

Dagens person har et særdeles godt tække på børn. Især i den yngre gruppe, hvor hans tålmodighed, passion og sjove påfund gør det til en leg at lære.

Citat fra en elev: ” Han er rigtig god til at hjælpe på en måde, der gør det sjovt at spille skak”.

Også når det kommer til at støtte et nervøst barn forud for et vigtigt parti eller trøste et barn efter et afsluttet parti, har dagens person nogle helt særlige egenskaber, som kan dæmpe nervøsitet eller vende et nederlag til en positiv læring.
Dagens person ligger også et stort arbejde i at organisere ungdomsskak bl.a. har han de seneste år været koordinerende for U-DM.

Organisatorisk var dagens mand hurtigt ude af starthullet, og han blev kasserer i sin barndomsklub Nordthy Skakklub allerede som 17-årig. Efterfølgende har han udover forskellige bestyrelsesposter i diverse foreninger, og udover at være en kæmpe drivkraft som skakarrangør, også været formand for 3 skakklubber.

I disse fodboldtider skal det næsten nævnes, at han ved siden af skakken i tidens løb også nydt at lægge tusindvis af timer i fodboldtræning af egne og andres børn og til diverse fodboldstævner. Man kan vist rolig sige at far var glad, da hans søns hold i 2019 vandt finalen til DM i indendørsfodbold. (Finalen kan ses i linket nedenfor.)

Siden han blev formand for sin nuværende skakklub, er medlemstallet cirka blevet fordoblet.

Han har været med til at opstarte klubbens succesfulde juniorafdeling, hvor medlemstallet er meget højt og flere af spillerne, der startede som absolut begyndere, nu er blandt landets stærkeste spillere i deres respektive aldersgrupper.


I juniorafdelingen er det også vigtigt for ham at have fokus på at inddrage forældre, både som undervisere og i forbindelse med afholdelse af sociale arrangementer. Forældregruppen er også en vigtig del af det team der står for praktisk hjælp, kantinepasning mv. ved afholdelse af store juniorturneringer i byen.

Han har opstartet en skakcafé, hvor nye skakinteresserede hver uge kan komme forbi og spille og blive trænet lidt, bl.a. så de bliver rustet til at spille med i klubben. Skakcaféen starter lidt tidligere end den normale klubaften, og foregår i afslappede rammer i bygningens caféområde, så de nye skakinteresserede føler sig trygge og samtidig inspireret til at besøge klubben, hvis de skulle have lyst til at kigge ind i de tilstødende lokaler. Denne brobygning har givet klubben flere nye medlemmer.

Finalen ved DM i indendørsfodbold: https://www.facebook.com/watch/?v=311165376181244


Gæt gerne med på DSUs Facebookside.

Der er endnu ikke 24 portrætter på plads i årets Julekalender, så har du lyst til at byde ind med en personlig og kærlig beskrivelse af en du ønsker at fremhæve, er du velkommen til at sende dit forslag til et portræt til Trine@skak.dk