You are currently viewing Skanderborg i spidsen af Skakligaen

Skanderborg i spidsen af Skakligaen

Nordkalotten slog lidt overraskende det førende hold fra Hillerød i det nordsjællandske lokalopgør. I et særdeles spændende opgør vandt Norkalotten med mindst mulig margin, nemlig 4½-3½. På førstebrættet vandt GM Jonny Hector over GM Sune Berg Hansen. De to har spillet et hav af partier mod hinanden. Det var tredje sejr i træk til Nordkalotten, og alle matcherne er vundet med 4½-3½. Vigtige små marginaler, når man for første gang i Divisionsturneringens historie spiller med matchpoint i den øverste række.

Det betyder at ratingfavoritterne fra Skanderborg er gået i spidsen af Skakligaen efter en 5-3 sejr over Århus/Skolerne. IM Bjørn Møller Ochsner bragte ellers Århus/Skolerne foran i matchen, da han med sort besejrede GM Jonas Buhl Bjerre (fotoet øverst). Bjørn Møller Ochsner er dermed startet med 3 point af 4 mulige mod stærk modstand. Forsætter han det gode spil, kan der være en GM-norm på vej. Bjørn mangler lige præcis en norm for at kunne blive udnævnt til stormester.

I Køges nye lokaler på Køge Private Realskole lige ved Ølby Station var BMS på besøg. Kampen blev som rundens eneste vist live på nettet, og blev overraskende spændende. På forhånd var Team Xtracon Køge klar favorit, men bl.a. en sejr på førstebrættet til danmarksmester Martin Haubro over GM Jesper Thybo skabte spænding i matchen. Det rutinerede Køgehold trak sig dog sejrrigt ud af matchen og er stadig med helt i toppen af ligaen.

Køge Skakklub har fået fine nye lokaler tæt ved Ølby Station. Foto: Thomas Vestergård

Team Xtracon Køges holdleder, Henrik Mølvig, bad skak.dks udsendte medarbejder nævne for Dansk Skak Union, at når det nye system med matchpoint som bestemmende for placeringerne skal evalueres, bør det undersøges, om de på papiret svageste hold stiller dårligere op mod de formodede favoritter end normalt. Mølvig understregede at det bestemt ikke er ment som en kritik af dagens modstander, BMS, der er givetvis en god forklaring på, at de ikke stillede i stærkeste opstilling, men han mente, at der kunne være en tendens.

Mikkel Manosri Jacobsen fra BMS fejrede sin 23-års fødselsdag ved at spille remis med GM Boris Chatalbashev. Foto: Thomas Vestergård

BMS har ikke været heldige med matchpointene i denne sæson. Tre gange har de tabt 3½ – 4½ og en gang 3 – 5.

GM Henrik Danielsen spillede sin første kamp for Team Xtracon Køge i denne sæson med en sejr. Foto: Thomas Vestergård

I kampen om at undgå nedrykning fik SK1968 en vigtig sejr over lokalrivalerne fra Nordre Skakklub. Med fire sejre og fire uafgjorte partier blev det en storsejr på 6-2. Der var comeback til IM Jan Pedersen på førstebrættet for SK1968, han spillede remis imod FM Tom Petri.

IM Jan Petersen, SK1968 spillede på bræt 1 remis med Tom Petri fra Nordre. Foto: Mads Boe

I Brønshøjs lokaler på Frederikssundsvej stod slaget om hvem, der er det bedste hold i København. Her trak ØBRO overraskende det længste strå. Ratingtallene forudså en smal sejr til Brønshøj, men ØBRO løb med den mindst mulige sejr 3½ – 4½. Viktor Haarmark Nielsen slog på førstebrættet den svenske stormester Tiger Hillarp-Persson.

Dagens resultater:
Nordkalotten – Hillerød 4½ – 3½
Aarhus/Skolerne – Skanderborg 3 – 5
Team Xtracon Køge – BMS 4½ – 3½
Brønshøj – ØBRO 3½- 4½
Nordre – SK1968 2 – 6

Stillingen i Skakligaen efter 4 runder:
1. Skanderborg (2502) 8 matchpoint – 21½ brætpoint
2. Hillerød (2341) 6 matchpoint – 21 brætpoint
3. Team Xtracon Køge (2481) 6 matchpoint – 19½ brætpoint

4. Nordkalotten (2301) 6 matchpoint – 16 brætpoint
5. Aarhus/Skolerne (2349) 4 matchpoint – 17 brætpoint
6. Brønshøj (2383) 4 matchpoint – 15½ brætpoint
7. ØBRO (2303) 4 matchpoint – 13½ brætpoint
8. SK1968 (2262) 2 matchpoint – 13½ brætpoint

9. BMS (2337) 0 matchpoint – 13 brætpoint
10. Nordre (2178) 0 matchpoint – 9 brætpoint

Resultater for hele Divisionsturneringen findes her: https://holdskak.skak.dk/