You are currently viewing Kort Nyt uge 17

Kort Nyt uge 17

Æresmedlem af Dansk Skak Union, Svend Svendsen, fylder i dag 90 år. Svend Svendsens betydning for dansk skak kan næppe overvurderes. Stifter af Skolernes Skakklub for 50 år siden, medstifter af Dansk Skoleskak, formand for Aarhus Skoleskak, ophavsmand til bl.a. skaklejrene på Tranum for bare at nævne et par af bedrifterne.

Aarhus Skakklub/Skolernes formand John Rendboe har i en fødselsdagsomtale af Svend Svendsen bl.a. beskrevet starten af Skolernes Skakklub således: “Efter stiftelsen i 1972 var Svendsen i årevis den driftige formand, som på sin officielle arbejdsplads, Brobjergskolen, både stod for organisering af skoleskak i topklasse og sikrede de unge mennesker røgfrie omgivelser i klubben om aftenen. Og ja, et røgfrit miljø i 1970-erne var enestående.” Så også på det område, var Svend Svendsen en foregangsmand.

Dansk Skoleskak bringer et fint interview med dagens fødselar her.

Billedet af Svend Svendsen øverst i artiklen er taget på selve fødselsdagen af John Rendboe.


Fra et æresmedlem til et andet – og også en 90-års fødselsdag! Søndag den 3. april fyldte Ole Schøller Larsen 90 år. Ole Schøller Larsen var formand for Dansk Skak Union fra 1966 til 1976, hvor Steen Juul Mortensen tog over. Ole Schøller Larsen blev i 1976 udnævnt til æresmedlem af Dansk Skak Union, men hvilede bestemt ikke på laurbærrene da det organisatoriske indsats forsatte bl.a. som formand for Frederiksberg Skakforening fra 1985 til 1998. Også på brættet har Ole Schøller Larsen gjort sig stærkt gældende, bl.a. med en 6. plads i Landsholdsklassen 1958 (12 deltagere) samt et par enkelte landskampe for Danmark.

Ole Schøller Larsen lytter til FS-formand Dan H. Andersens tale til fødselaren ved fødselsdagsreceptionen i klubben. Foto: Frode Benedikt Nielsen

Køge Skakklubs formand, Finn Stuhr, har sendt følende pressemeddelelse til skak.dk:

Ex verdensmester gæster Køge

Køge Weekend EMT afvikles i næste weekend og får besøg af den ukrainske eksverdensmester GM Vladimir Okhotnik. Han får følge af GM Vlastimil Jansa i den kun 19 spillere tilmeldt turnering, der sidste år havde 58 deltagere.

Vladimir Okhotnik seniorverdensmester i 2011 og 2015. Foto: Thomas Vestergård

Den lave tilmelding skyldes måske, det ekstra høje tilmeldingsgebyr i anledning af klubbens jubilæumsarrangementer, hvor dele af indskuddet samles til jubilæumsfinalen, der bliver gjort lidt ekstra ved.

De bedste spillere i ratinggrupperne U1200, 1200 til 1599, 1600-1999, 2000-2399 og 2400 + kvalificere sig til Finalestævne, hvor finalerne bliver afviklet som matcher spiller vs spiller hvor bedste spiller er den spiller der er bedst af 6 partier (2x nærskak + 2x hurtigskak + 2xlynskak) Ved uafgjort efter de 6 mulige partier spilles omkamp i Lyn til en vinder er fundet.

Finalestævnet spilles sidste uge af sommerferien i august og spillerne får direkte besked. I alt 8 spillere skak dyste i hver ratinggruppe og der er præmie/gaver til alle deltagere. Finalepræmierne er afhængig af deltagerne i klubbens turneringer, der foruden denne Weekend turnering også tæller Køge Klubturnering som er afviklet og Køge Forårs EMT som afvikles i øjeblikket, samt Denne Weekend EMT, Køge Forsommer EMT som starter 10. maj  og Køge Lang Weekend som starter 6- juli.

Finalestævnet afsluttes med en simultan med GM Jesper Søndergård Thybo og en match mellem vinder af øverst ratinggruppe og Jesper Søndergård Thybo.

Spændende skak i Køge den næste 4 måneder, hvor andre tiltag i jubilæumsåret som streetchess med Martin Haubro og Jesper Søndergaard Thybo samt politikere etc.

Tilmelding til den kommende weekend er fortsat åben og vi håber på flere tilmeldinger de sidste dage.

Med venlig hilsen

Finn Stuhr, Køge Skakklub