You are currently viewing Kvinde-DM 2022

Kvinde-DM 2022

FU-medlem Arild Rimestad skriver til skak.dk:

Tilbage i efteråret 2021 besluttede HB, at Kvinde-DM efter en 2+1 års forsøgsperiode, som en del af Kandidatturneringen, skulle tages ud igen og lade det være op til Kvindelandsholdstruppen at komme med et udspil til en turnering, der passede dem bedst, både turneringsform, spillested og selve terminen.

Dette er i tråd med en af de turneringsformer jeg udarbejdede tilbage i 2018.

I første omgang så det ud til at Kvinde-DM ville blive spillet i slutningen af marts, som seks af kvinderne havde stemt ja til, men af andre årsager, så blev det til den første weekend i september, der igen blev til den anden weekend i september.

Fem af de seks mulige kvindelige deltagere var forholdsvis hurtig på plads hen over sommeren.

Familie- og arbejdsforhold har gjort, at der stadig er en ledig plads, men hvem ved, måske kan tingene ændre sig i sidste øjeblik.

Kvinde-DM afholdes i Øbros hyggelige lokaler og sideløbende arrangeres der også en weekendturnering kaldet ØBRO Weekend.

Der vil blive vist livepartier fra Kvinde-DM og de to øverste grupper fra ØBRO Weekend.

Arild Rimestad

Se indbydelsen, tabel med mere her: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=27374

Man kan stadig nå at tilmelde sig ØBRO Weekend, fristen er i dag den 6. september. Favoritter i turneringen er lige nu IM Martin Haubro og IM John Arni Nilssen.

Program:
Fredag den 9. september kl. 19.00: 1. runde
Lørdag den 10. september kl. 11.00: 2. runde
Lørdag den 10. september kl. 16.00: 3. runde
Søndag den 11. september kl. 11.00: 4. runde
Søndag den 11. september: kl. 16.00: 5. runde

Spillested: Skakforeningen ØBRO, Rosenvængets Allé 31, 2100 København

WIM Oksana Kryger kommenterer første runde fredag den 9. september fra kl. 20.00 til cirka 22.30 på Dansk Skak Unions Twitch-kanal: https://www.twitch.tv/danskskakunion

Link til live på Lichess

Fotoet af WFM Ellen Kakulidis øverst i artiklen er fra ØBROs 85 års Jubilæumsturnering og er taget af Thomas Vestergård.