You are currently viewing Julekalender 14. december

Julekalender 14. december

Bag lågen den 13. december gemte Lars Munk Jensen fra Læseforeningens Skakklub sig, hvilket mange også havde foreslået på DSUs Facebookside.

Lars Munk Jensen fra Læseforeningens Skakklub

I Dansk Skak Unions Julekalender, hvor vi i december måned dagligt kommer et personligt og kærligt portræt af en frivillig, der har lagt eller stadig lægger et stort arbejde for dansk skak, skriver Jan Rosenberg om Per Andersen fra Ribe:

Per Andersen har jeg kendt siden skoletiden i Ribe. Per gik en klasse over mig, men vi meldte os begge ind i Ribe Skakklub i 1980.

Efter nogle år blev posten som “Kaffemand” ledig i klubben. Det var i start 90’erne og Per har siden bedrevet denne (for enhver klub) meget vigtige funktion. Antallet af ostemadder Per har smurt , og kander kaffe han har brygget gennem årene, har jeg ikke tal på, men det må være ret astronomisk!

Per Andersen

Per er selvfølgelig også skakspiller og blev gennem årene kendt som “plankeværket”; med sin ultra positionelle og solide spillestil. Men for Per kommer det sociale aspekt i klublivet absolut i første række. Han er et utroligt rart og hjælpsomt menneske, der er vellidt af alle. Jeg har heldigvis stadig jævnlig kontakt med ham, og det værdsætter jeg meget. Selvom Per nok er mest er kendt i det sydjydske skakmiljø, fortjener han et stort skulderklap fra os alle i Unionen!

Jan Rosenberg.


Der er endnu ikke 24 portrætter på plads i årets Julekalender, så har du lyst til at byde ind med en personlig og kærlig beskrivelse af en du ønsker at fremhæve, er du velkommen til at sende dit forslag til et portræt til Trine@skak.dk