You are currently viewing Årets julekalender

Årets julekalender

Dansk Skak Unions skakeventskoordinator med mere, Trine Treppendahl, har bedt skak.dk om at bringe følgende:

Kære Skakspiller.

Jeg brygger på en julekalender til DSUs facebookside og skak.dk, hvor der dagligt kommer et personligt og kærligt portræt af en frivillig, der har lagt eller stadig lægger et stort arbejde for dansk skak.

Julekalenderen er en del af et et tiltag, hvor der ønskes at skabe mere fokus på at vi værdsætter og ærer hinanden for det vi hver især gør for skakken, men som mange desværre tager for givet.

Der er endnu ikke 24 portrætter på plads, så har du lyst til at byde ind med en personlig og kærlig beskrivelse af en du ønsker at fremhæve, er du velkommen til at sende mig dit forslag til et portræt til Trine@skak.dk . Et foto af hovedpersonen skal jeg også bruge.

Beskrivelsen må gerne formuleres så vi kan gætte på hvem dagens hovedperson mon er, og ønsker nogen at gætte med, kan det gøres på Facebook.

Her får I en smagsprøve på et portræt, så der er inspiration til hvordan sådan et eksempelvis kan se ud:

“Dagens hovedperson er en mand, der som 15-årig mødte op i en nordsjællandske klub til en jubilæumsturnering i 1980, og som nu 42 år senere stadig er medlem af den samme klub.

Vi taler om en dedikeret klubmand udover det sædvanlige, for der er ikke mange klubaftener vores hovedperson misser i løbet af en sæson.

Han har spillet langt over 300 kampe på klubbens hold, han har indført et utal af juniorer i basale skakregler, og senere er de blevet belært om, hvordan man spiller sund skak. Der er heller ikke tal på, hvor mange turneringer og holdkampe vores hovedperson har været turneringsleder/dommer for igennem årene.

Han har siddet i et hav af bestyrelser og udvalg på alle niveauer i dansk skak.

Ved skakbrættet har der været mange op- og nedture. Et hæmningsløst tidsforbrug har været en hæmsko i at nå de resultater, talentet berettigede til.

Vedkommende har haft stor betydning for rigtig mange mennesker i tidens løb, både i skakregi og rent personligt. Hans venner vil med garanti beskrive ham som værende trofast, gavmild, omsorgsfuld, selvopofrende, altid klar til at hjælpe en i nød. Hvis du stadig ikke kan gætte hvem det er så kommer her et enkelt af mange kælenavne – ’Holly’.”

Hvem hovedpersonen og forfatteren af ovenstående er, bliver offentliggjort indenfor et par dage.

Venlige hilsner

Trine Treppendahl, Trine@skak.dk