You are currently viewing Bogreception på Frederiksberg

Bogreception på Frederiksberg

Skaksalonen på Frederiksberg var lørdag vært for en velbesøgt reception i anledningen af John Rendboes nye bog “Skakkens helte – i den smukke tid”. Vi har tidligere omtalt bogen her på skak.dk.

Rendboe fortalte om bogens tilblivelse, hvor bl.a. gamle tyske skakblade var en væsentlig kilde til information. Samarbejdet med bogens grafiker blev også nævnt, og som en spøjs detalje, var flere af bogens illustrationer stadig underlagt forskellige ophavsretlige regler. At bogen har et kvadratisk format, er heller ikke en tilfældighed.

John Rendboe holdt et veloplagt foredrag om sin nye bog. Foto: Thomas Vestergård

John Rendboe viste et parti fra bogen, hvor Lasker for en sjælden gangs skyld bliver reduceret til statist af Charousek:

Fornavnet Rudolf Rezso er egentlig dobbeltkonfekt, da Rezso er den ungarske udgave af fornavnet Rudolf som den tjekkisk fødte Charousek blev døbt.

Bogen kan bl.a. købes her: https://historia.dk/shop/4-historie-filosofi-og-samfund/john-rendboe-skakkens-helte-2021/ og mon ikke også https://bedretilskak.dk/ snart tilbyder bogen.

Herfra vil vi meget gerne anbefale John Rendboe som foredragsholder til de danske skakklubber. John Rendboe kan kontaktes på rendboe@hotmail.com.