You are currently viewing 13-årige Sarah yngste danske pigemesterspiller nogensinde

13-årige Sarah yngste danske pigemesterspiller nogensinde

13-årige Sarah Sima Derlich fra Nørrebro Skakklub spillede sig over 1900 i dansk rating i Kronborgturneringen, der sluttede i sidste weekend. Dermed er hun den yngste pigemesterspiller i Danmark nogensinde.

Sarah er født den 8. oktober 2010, og er ny mesterspiller i en alder af 13 år og7 måneder. Sarah har været inde i en rivende udvikling, hvilket bedst illustreres ved, at hun ved slutningen af sidste års Kronborgturnering stod med 1542 i dansk rating – en fremgang på 431 ratingpoints.

Den gamle rekord havde Miriam Frida Mikkelsen, og har stået i 22 år. Miriam blev mesterspiller tilbage i 2002 i en alder af 13 år og 7 måneder og ca. 3 uger, så det er meget tæt.

IA Arild Rimestad fortæller til skak.dk, at begge rekorder faldt præcis den 12. maj, men med 22 års mellemrum og at Arild var turneringsleder i begge turneringer. Tilbage i 2002 hed turneringen 2nd Atlantic Int. som var den første schweizerturnering, hvor man spillede 9 runder på 5 dage.

Den uofficielle liste ser således ud:
1. Sarah Sima Derlich, 13 år, 7 måneder og 1 uge
2. Miriam Frida Mikkelsen, 13 år, 7 måneder og 3 uger
3. Anna Sofie Li, 14 år og 1 måned
4. Ellen Fredericia Nilssen, 16 år og 4 måneder
5. Freja Vangsgaard, 17 år og 4 måneder