You are currently viewing Klar sejr over Colombia

Klar sejr over Colombia

Det danske hold i den åbne række leverede en overbevisende indsats i næstsidste runde ved OL. Danmark var favoritter, men 3½ – ½ er mere end godkendt.

På bræt 1 havde Jonas Bjerre de sorte brikker i en nimzo-inder. Jonas Bjerre udlignede meget hurtigt og i midtspillet var det tydeligt at se, hvem der var stormester i det parti. Den colombianske spiller tabte en kvalitet omkring træk 35 og kastede sig ud i et kamikaze-angreb, som Jonas Bjerre nemt parerede. 0 – 1 til Danmark efter 45. træk.

På andetbræt lignede det også klasseforskel i Mads Andersens sejr over IM Avila Pavas. Mads Andersen fik hurtigt løberparret, men der blev først afgørende fordel ved træk 22, hvor Avila Pavas spillede et forhastet bondefremstød i centrum, der kostede en bonde. Derefter var der aldrig tvivl om resultatet. Mads Andersen har nu scoret 7 af 9 som Danmarks topscorer – uden nederlag.

Jesper S. Thybo stod med sort meget dårligt i det meste af partiet på bræt 3. Efter 21. -, Sxe3 giver computeren afgørende fordel til den hvide mand, IM Sebastian Felipe Sanchez. Jesper Thybo var undervejs bagud med 3 bønder, men der lurede et uligefarvet løberslutspil, så der var muligheder for remis i stillingen. Med 51. f7+ ? forsvandt hvids fordel og partiet ebbede ud i remis. Heldigt eller godt kæmpet? Det afhænger vist meget af øjnene, der ser.

IM Martin Haubro stod for rundes festfyrværkeri. I træk 7. ofrede Haubro en kvalitet mod IM Quiceno (2436). Ofret er set en sjælden gang før, men efter tidsforbruget at dømme, havde Haubro det med hjemmefra, mens colombianeren blev fanget på det forkerte ben. Partiet viser Haubro når han er bedst, og bliver meget passende afsluttet med et dronningeoffer:

Colombia – Danmark ½ – 3½
FM Jose Gabriel Cardoso Cardoso (2493) – GM Jonas Buhl Bjerre (2608) 0 – 1
IM Santiago Avila Pavas (2453) – GM Mads Andersen (2587) 0 – 1
IM Sebastian Felipe Sanchez (2440) – GM Jesper Søndergaard Thybo (2520) ½ – ½
IM Esteban Alb Valderrama Quiceno (2436) – IM Martin Haubro (2411) 0 – 1

I sidste runde tirsdag morgen dansk tid, skal Danmark op i mod Montenegro. Da kampen spilles allerede kl. 06.30 kendes holdopstillingerne allerede.

Danmark – Montenegro
GM Jonas Buhl Bjerre (2608) – GM Denis Kadric (2554)
GM Mads Andersen (2587) – GM Nikola Djukic (2526)
GM Allan Stig Rasmussen (2550) – IM Luka Draskovic (2503)
IM Martin Haubro (2411) – GM Dragisa Blagojevic (2499)

I toppen af den åbne række spillede Usbekistan og Indiens andethold 2 – 2. Her tabte turneringens store positive overraskelse, GM Gukesh fra Indien, for første gang i turneringen. Han har dog stadig en imponerende ratingpræstation på 2893.

Inden sidste runde ser top 5 således ud:
1. Usbekistan, 17 matchpoint
2. Armenien, 17 matchpoint,
3. Indien II, 16 matchpoint
4. Indien, 16 matchpoint
5. USA, 16 matchpoint

Danmark ligger nummer 26.

Resterende program for OL:
Tirsdag den 9. august kl. 06:30: 11. runde

Det danske hold i den åbne række: https://chess-results.com/tnr653631.aspx?lan=1&art=8&flag=30&snr=27

Hjemmesiden for OL: https://chessolympiad.fide.com/