You are currently viewing Kort nyt uge 32

Kort nyt uge 32

FM Mikkel Manosri Jacobsen fra BMS scorede 3 af 9 i Manhems IM turnering 2022 og tabte 25 ratingpoint. Jetsmarks islandske spiller IM Hilmir Freyr Heimisson scorede også 3 point og måtte aflevere 26 ratingpoint. Turneringen blev vundet suverænt af IM Milton Pantzar, Sverige med 8 point foran FM Kaan Kucuksari, Sverige med 7½ point. Sidstnævnte scorede en IM-Norm. Se mere: https://www.ssmanhem.se/


Summer Prague Open 2022 blev spillet fra den 5. – 12. august. Vinder blev overraskende det ubetitlede spiller Artem Lutsko (2407) fra Ukraine foran flere stormestre. Danmark havde 3 spillere med i Gruppe A: Arne Christiansen, Randers 4 point, Aage Dalstrup Olsen, Randers, 4 point og Villy Abildgaard Andersen, Randers 2½ point. I B-gruppen scorede Carsten Andersen fra Gråsten 5½ point, mens tidligere formand for 8. HK Per Rasmussen scorede 3 point. Se mere her.


Radio 4. Dansk Skak Unions formand Poul Jacobsen og tidligere verdensmester i k-skak, Jørn Sloth, blev begge interviewet af journalist Claus Elgaard til programmet “Sportsugen med Elgaard”, hvor hovedvægten lå på genvalget af FIDE præsident Arkady Dvorkovich samt skakkens betydning i Sovjetunionen og Rusland.

Hør udsendelsen her: https://www.radio4.dk/program/sportsugen-med-elgaard/?gid=39906&title=rusland-fastholder-grebet-om-skakverdenen-pytlick-gr-kontroversielt-comeback-og-serena-siger-stop


Efter Manhem IM-turneringen er FM Mikkel Manosri Jacobsen fra BMS taget videre til Lund, hvor IM-turneringen LASK Schackstudion 2022 spilles fra den 15. – 19. august. Nordkalottens IM Kåre Hove Kristensen spiller også med. GM Eduardas Rozentalis (fotoet øverst i artiklen) er favorit. Følg med live her.


Open Internacional de Sants i Barcelona spilledes fra den 19, til 28. august. FM Tim Jaksland, Hillerød og Niels Skou, ØBRO spiller med. Turneringens hjemmeside: https://cotxeres-casinet.org/escacs/


Køge Skakklubs Jubilæumsfinale 2022 blev spillet i forrige weekend.

De 4 finaler endte på følgende måde:

Gruppe 1. – GM Carsten Høi – Paulius Meskenas 4-2
Gruppe 2 – Svend Steenstrup – Erik Hansen 3½ – 2½
Gruppe 3 – Sissel Kærgaard – Nicolai Li 4-3
Gruppe 4 – Niels Sewerin Henriksen – Lasse Skjoldborg 2½ – 3½

Se rundereferater, fotos med mere på Køges hjemmeside: http://www.koegeskakklub.dk/


Seniornyhedsbrev for august er ude nu. Læs bl.a. om DM i hurtigskak for seniorer i Randers den 1. – 2. oktober.