You are currently viewing Kort Nyt uge 30

Kort Nyt uge 30

Svaneke Skakklub er igen blevet selvstændigt medlem af Dansk Skak Union efter i mange år at have været en del af Bornholms Skakklub. Måske er der en ny tradition på vej i dansk sommerskak, da Svaneke med succes arrangerede Sommerskak i uge 29. Fem runder over 4 dage med 26 deltagere i to schweizer-grupper blev det til.

På fotoet øverst i artiklen (fotograf Trine Treppendahl) har turneringsvinder FM Viktor Haarmark Nielsen de hvide brikker mod FM Poul Rewitz fra SK1968. Partiet blev remis, men Viktor Haarmark vandt de øvrige fire partier og blev en suveræn vinder af gruppe 1.

Gruppe 2 blev vundet af Peter Kock fra Kjellerup Skakklub med 4½ af 5.

Turneringen blev spillet på Mariegaarden i Svaneke, der også tilbød billig overnatning til deltagerne. Foto: Trine Treppendahl

Se slutstillingerne her: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=27517


GM Jacob Aagaard, Brønshøj og IM Kassa Korley, ØBRO er med en lukket GM-turnering i Charlotte Chess Center i North Carolina, USA. Efter de første 7 runder har Aagaard 3 point og Korley 3½ point. IM Michael Mulyar fra USA fører med 5 point og kan være på vej til at score en GM-norm.

Live partier: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/charlotte-summer-invitational-2022-gm-a/


Syddjurs Sommerskak spilles fra den 1. til 5. august på Rosengården, Tingvej 22, 8543 Hornslet. I skrivende stud er der 25 tilmeldte, men man kan stadig nå at melde sig til på: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=27359


Har skak.dk overset en dansker i en udenlandsk turnering? Send en mail til nyhed@skak.dk hvis vi mangler at fortælle en historie.