You are currently viewing Skakfestivalen i Pardubice

Skakfestivalen i Pardubice

Czech Open i Pardubice er traditionen tro en af sommerens største skakfestivaler. Pardubice, en tjekkisk by i den østlige del af landet med omkring 90.000 indbyggere, har i mange år været den største af turneringerne i den årlige Czech Tour, der arrangeres af Jan Mazuch.

I årets udgave deltager der 630 spillere i de fire Opens, men derudover er festivalen kendt for også at afholde mesterskaber i hurtigskak, babyskak, holdlyn, lynmarathon 24 timer og Fischer-turnering. Er man til andre tankesportsspil er der også mulighed for blandt andet at spille go, backgammon, bridge og shogi.

I årets festival deltager der fire danskere:

Open A (195 deltagere)
35. IM Rasmus Skytte (2349)
53. FM Nicolai Kistrup (2310)
143. Christian Altenburg Eriksson (2109)

Open B (209 deltagere)
195. Robert Skytte

I Open A er der spillet to runder, og her er IM Rasmus Skytte og FM Nicolai Kistrup kommet godt fra start med begge 1½ point. Nicolai spillede i runde to remis imod IM Christopher Noe (2505). Christian Altenburg Eriksson har mødt to spillere over 2300, så et halvt point er omkring den forventede score.

IM Rasmus Skytte spillede i runde to remis imod CM Radek Bujnok (2191) med sort

I Open B er der kun spillet en enkelt runde, hvor Robert Skytte tabte til en spiller på 1800 i rating.

Skakfestivalen i Pardubice spilles frem til søndag den 31. juli.

Link til live: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/czech-open-pardubice-2022/9/1/1

Link til resultater fra alle turneringerne i Pardubice: https://chess-results.com/tnr633805.aspx?lan=1&art=0&turdet=YES&flag=30&zeilen=99999

Link til hjemmesiden for Czech Open: https://www.czechopen.net/en/