You are currently viewing Carlsen forsvarer ikke sin VM-titel

Carlsen forsvarer ikke sin VM-titel

Den norske verdensmester siden 2013, Magnus Carlsen, meddeler i følge det norske dagblad VG, at han ikke vil forsvare sin VM-titel mod Ian Nepomniachtchi fra Rusland. Carlsen er ikke motiveret til at spille endnu en VM-match mod Nepomniachtchi.

Det har længe ligget i luften, at det var denne vej, tingene gik. Både Carlsen og hans danske træner Peter Heine Nielsen, har til medierne sagt, at det var mulig afslutning på Carlsens verdensmesterskab for nu.

Magnus Carlsen har dog ingen planer om at stoppe med at spiller skak, og vil heller ikke afvise, at han på et senere tidspunkt igen kommer til at spille om VM.

En af Magnus Carlsens næste opgaver bliver OL som førstebræt for Norge.

Fotoet øverst i artiklen er taget i en fuld Cirkusbygningen i København 2019, hvor Carlsen dels gav simultanopvisning, blev interviewet af Peter Lund Madsen og til sidst spillede en opvisningmatch mod Jonas Bjerre.

Ian Nepomniachtchi skal nu spiller om VM mod kineseren Ding Liren, der blev nummer to i Kandidatturneringen. Ding Liren var oprindeligt ikke kvalificeret, men da Kajarkin fik 6 måneders karantæne fra skak i FIDE regi for sin støtte til Putins regime, fik Ding Liren hans plads. Ding Liren måtte dog spille en masse partier i Kina for at opfylde aktivitetskravet til kandidatturneringen.

Se mere hos den norske avis VG: https://www.vg.no/sport/i/jaolge/carlsen-gir-fra-seg-vm-tittelen-ikke-motivert
Omtale i Ekstrabledet: https://ekstrabladet.dk/sport/anden_sport/anden_sport/kaempestjerne-chokerer-afkald-paa-vm-titel/9346554