You are currently viewing Kort nyt uge 27

Kort nyt uge 27

Foreningen Chess House i Århus lukker. Det blev endegyldigt besluttet på den anden ekstraordinære generalforsamling, der blev afholdt onsdag i sidste uge. Årsagen skal findes i dårlig økonomi efter svindelsagen for nogle år siden, og ikke mindst at de frivillige kræfter omkring Chess House var løbet tør for energi.

Chess House nåede næsten at eksistere i 25 år på fire forskellige adresser gennem årene. Chess House har gennem årene afholdt mange GM/IM turneringer, koordinerede turneringer, lynturneringer om fredagen, hurtigskak og foredrag.

På billedet øverst modtager formand, og drivkraft i Chess House gennem mange år, Thomas Vestergaard, et par flasker vin af hovedkredsformand Claus Andersen som tak for den store indsats.


8 danske spillere deltog i “XI International Chess Championship of Krakow 2022” der sluttede lørdag.

De danske resultater i turneringen blev:

Gruppe A: (45 deltagere)
14. IM Rasmus Skytte (2357) 5 point
19. Casper Liu (2300) 5 point
24. FM Mikkel Manosri Jacobsen (2264) 4½ point
43. Adesh Easwaralingam (2152) 2 point

Gruppe B: (48 deltagere)
39. Robert Skytte (1551) 3 point
41. Richard Lilja (2144) 3 point

Gruppe C: (87 deltagere)
24. Adam Stanczyk Christensen (1484) 5½ point

Gruppe U8: (42 deltagere)
37. Amanda Skytte (1000) 2 point

Link til hjemmesiden for turneringen: https://www.chessincracow.com/en/


European Senior Chess Championship 2022 spilles i den polske by Lublin. Turneringen er, modsat tidligere år, ikke specielt velbesøgt med kun samlet omkring 60 deltagere. Richard Lilja er med i 50+ og indledte turneringen med et nederlag til WIM Liliana Leszner (1872).

Link til live: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-senior-championship-2022-50/

Link til resultater: http://chess-results.com/tnr642032.aspx?lan=3&art=9&fed=DEN&turdet=YES&flag=30&snr=4

Link til turneringens hjemmeside: http://www.escc2022.eu/


Første skakturnering i sommerferien er i Køge, hvor den 3. Køge Lang EMT afvikles i dagene 6. juli til 10. juli. turneringen afvikles over 9 runder med deltagelse af 44 spillere. Turneringen er et led i skakklubbens 100 års jubilæums arrangementer. Turneringsformen er blevet justeret lidt, så det i stedet for Schweizer systemet, bliver spillet i 10 mands alle mod alle grupper. Endvidere er præmierne hævet i alle grupper. I den øverste gruppe er GM Carsten Høi, FM Mikkel Strange og FM Mikkel Manosri Jacobsen klare ratingfavoritter.

Link til indbydelse og resultater: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26759