You are currently viewing KM og ÅM

KM og ÅM

I den kommende weekend skal der findes en bymester i landets to største byer.

I København er Brønshøj arrangør af Københavnsmesterskabet, der spilles som en stor gruppe schweizer med 40 deltagere i lokalerne på Frederikssundvej 118A.

Billedet øverst i artiklen er taget ved KM2020, hvor IM Martin Haubro – i midten – vandt på bedre korrektion end Aref Vasli, der står til venstre på billedet. Sidste mand er Javier Marchena Hurtado, der blev nummer 3.

Arrangør Jacob Carstensen fortæller til skak.dk:

Fredag aften kl. 18.00 starter Københavnsmesterskabet 2022, som i år også identisk med Brønshøj Lang Weekend. Københavnsmesterskabet kan dog kun vindes af spillere fra Københavns Skak Union.

Favorit er den forsvarende mester fra de seneste to KM i 2020 og 2019, IM Martin Haubro, BMS. Martin spillede i 2020 også en stærk Landsholdsklasse. De få turneringer under ser dog ud til at have givet ham en svingende form. Kan han forsvare titlen?

De to værste konkurrenter ser ud til at blive hjemmebaneheltene FM Aref Vasli og GM Carsten Høi. Aref frygter de fleste. Han vandt sin seneste Brønshøj Lang Weekend i 2019, så har han på en måde også en titel at forsvare. GM Høi har masser af angrebsvåben i sit arsenal. Skyder han med skarpt, så indtager han nok sit første Københavnsmesterskab siden 1985!

I feltet findes også hele 6 spillere fra top12 af U16-eliten. Det vil være en sensation af de helt store, hvis en af dem kan løbe med turneringssejren. Til gengæld hører en anden junior, FM Nicolai Kistrup, til blandt de absolutte favoritter. En outsider kunne være U17-spilleren Paulis Meskanes, som har haft en stærk fremgang på de seneste.

I alt er 40 deltagere klar til kamp i den udsolgte turnering. Der vil være livedækning fra 8 brætter.

Jacob Carstensen

Turneringen spilles over 7 runder fra fredag til mandag, og der er garanteret en førstepræmie på 5000 kr. til vinderen af turneringen.

Link til resultater fra Københavnsmesterskabet: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=27184

Live-dækning af KM/Brønshøj Lang Weekend

I Århus finder man bymesteren i en lukket 6-mands gruppe med følgende deltagere i lodtrækningsorden:

IM Jens Ove Fries Nielsen, Fredericia (2387)
FM Rasmus Thøgersen, SK1968 (2347)
IM Steffen Pedersen, Hillerød (2327)
Pelle Rødkjær Bank, SK1968 (2293)
IM Uffe Vinther-Schou, Århus/Skolerne (2287)
IM Filip Boe Olsen, Skanderborg (2379)

IM Jens Ove Fries Nielsen – ratingfavorit i Århus

Chess House er arrangør i Århus, hvor der samlet deltager 62 spillere i turneringen på den gamle journalisthøjskole i nordbyen. Førstepræmien i Århus er 2000 kr.

Link til resultater fra Århusmesterskabet: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=27123

Live fra Århus: https://liveskak.dk/2022/chesshouse/aam/live/