You are currently viewing Team Xtracon Køge øger igen igen

Team Xtracon Køge øger igen igen

Der var fuldt program i Skakligaen i weekenden, hvor Team Xtracon Køge igen udbyggede sin suveræne føring. Seks hold var samlet til dobbeltrunde i Køge, mens de øvrige fire hold spillede i Chess House i Aarhus.

Flere hold var klart mærket af afbud, enten på grund af andre turneringer rundt omkring, eller på grund af sygdom med f.eks. corona.

Skanderborg måtte stille op uden de to stormestre Jonas Bjerre og Mads Andersen. Jonas Bjerre var optaget af Tata Steel Chess i Wijk aan Zee, hvor de to sidste runder blev spillet lørdag og søndag. Mads Andersen repræsenterer lige nu Danmark i Reykjavik International Games sammen med Ellen Fredericia, så han var også savnet i toppen af Skanderborgs hold. Weekenden blev dog ikke noget større tilbageslag for Skanderborg, der lørdag vandt over SK1968 og søndag spillede uafgjort med Aarhus/Skolerne.

IM Frederik Svane (fotoet øverst i artiklen) havde overtaget topbrættet for Skanderborg og scorede 1½ af 2 i weekenden. Det er IM Jan Sørensen fra Aarhus/Skolerne, der kigger på.

Team Xtracon Køge stillede igen et imponerende hold – hele 7 stormestre var til start begge dage – og de udbyggede da også deres allerede markante føring. Lørdag blev Brønshøj sendt hjem med cifrene 6½ -1½ til Køge og søndag var det ØBRO, der tabte til Køge med de samme cifre. Både ØBRO og Brønshøj havde en skidt weekend og begge klubber må nu fristen en tilværelse i bunden af ligaen.

Lørdagens kampe:
Skanderborg – SK1968 4½ -3½
Aarhus/Skolerne – Jetsmark 3½ – 4½
ØBRO – Nordkalotten 3 – 5
Brønshøj – Team Xtracon Køge 1½ – 6½
Fredericia – Hillerød 3 – 5

Søndagens kampe:
SK1968 – Jetsmark 3½ – 4½
Aarhus/Skolerne – Skanderborg 4 – 4
Team Xtracon Køge – ØBRO 6½ – 1½
Hillerød – Brønshøj 5½ – 2½
Nordkalotten – Fredericia 4 – 4

Stillingen i Skakligaen efter 6. runde (4. runde mangler dog, da den er udsat):

  1. Team Xtracon Køge, 34½ brætpoint, 10 mp
  2. Skanderborg, 23½ brætpoint, 9 mp
  3. Hillerød, 21½ brætpoint, 7 mp
  4. Jetsmark, 21 brætpoint, 8 mp
  5. Nordkalotten, 19½ brætpoint, 4 mp
  6. Århus/Skolerne, 17 brætpoint, 4 mp
  7. Brønshøj, 16½ brætpoint, 3 mp
  8. SK1968, 16½ brætpoint, 2 mp
  9. ØBRO, 16½ brætpoint, 2 mp
  10. Fredericia,13½ brætpoint, 1 mp

SK1968 og ØBRO ligger nøjagtig med samme pointantal. Skulle det også være tilfældet efter sidste runde vil SK1968 ligge over ØBRO, da årstalsklubben har vundet det indbyrdes opgør.

Link til Divisionsturneringen.