You are currently viewing Fjerdeplads til Jonas Bjerre ved EM i hurtigskak

Fjerdeplads til Jonas Bjerre ved EM i hurtigskak

GM Jonas Buhl Bjerre sluttede på en delt fjerdeplads ved EM i hurtigskak der sluttede søndag i Katowice i Polen. Jonas scorede 9 point i de 11 runder, men havde desværre dårligst korrektion, så det endte med en 7. plads. Det gav en præmie på 400 euro. Feltet var i årets udgave ikke så stærkt som tidligere, men der deltog alligevel 26 stormestre og 40 Internationale Mestre i det samlede felt på 571 spillere.

Den anden danske deltager GM Mads Andersen sluttede som nummer 73 med 7 point. Mads sluttede desværre af med to nederlag, som gjorde at han ikke denne gang fik en topplacering.

Europamester blev GM Alexander Motylev med 9½ point og bedre korrektion end GM Alexander Donchenko og GM Paulius Pultinevicius.

GM Jonas Buhl Bjerre i kamp ved EM i Katowice i Polen

GM Mads Andersen i kamp ved EM i Katowice i Polen

Forud for hurtigskakken blev der fredag spillet EM i lynskak. Her blev der spillet 11 dobbeltrunder, så i alt 22 partier. Her endte Jonas Bjerre på 16. pladsen med 15½ point. Mads Andersen fik et halvt point færre, og sluttede som nummer 38.

Favoritten GM Jan-Krzystof Duda blev europamester med 18 point foran GM Maciej Klekowski på 17½ point og GM Anton Demchenko på 16½ point.

Link til hjemmesiden for turneringen: https://katowice2021.eu/

Link til resultater for turneringen (hurtigskak): http://chess-results.com/tnr599863.aspx?lan=32

Link til resultater for turneringen (lynskak): http://chess-results.com/tnr599444.aspx?lan=32&art=1