You are currently viewing Carlsen på vej mod titelforsvar

Carlsen på vej mod titelforsvar

Carlsen er på vej mod et sikkert titelforsvar efter at verdensmesteren besejrede Ian Nepomniachtchi med sort i det 9. matchparti. Med sejren fører Carlsen med 6-3, og alt håb synes ude for udfordreren, der kun har 5 partier til at vende udviklingen.

For at vende udviklingen havde Nepomniachtchi fløjet den tidligere VM-udfordrer Sergey Karjakin ind, formentlig fordi at han er den eneste, der nogensinde har ført en VM-match imod Carlsen. Samtidig havde Nepomniachtchi klippet sin karakteristiske “man bun” af, så der var lagt op til noget helt specielt. Nepomniachtchi åbnede for første gang i matchen med 1.c4, hvilket gav pote i form af en fin lille fordel. Denne fordel forduftede dog forholdsvis hurtigt, da han valgte 15.bxa3 i stedet for 15.b4!, hvorefter det hele jævnede ud. Da det lignede at en remis var tæt på, kom det fuldstændig chokerende 27.c5?? hvilket Giri beskrev som direkte “vanvittigt”. Efter 27…c6! var løberen på b7 fanget, hvilket gav flashbacks til VM-matchen i 1972 mellem Bobby Fischer og Boris Spassky, hvor Fischer også fik sin løber fanget i en helt lige stilling. Nepomniachtchi opgav kort efter i træk 39.

Resterende program for VM-matchen:
Onsdag den 8. december kl. 13:30: 10. matchparti
Torsdag den 9. december: Fridag
Fredag den 10. december kl. 13:30: 11. matchparti
Lørdag den 11. december kl. 13:30: 12. matchparti
Søndag den 12. december kl. 13:30: 13. matchparti
Mandag den 13. december: Fridag
Tirsdag den 14. december kl. 13:30: 14. matchparti
Onsdag den 15. december: Eventuel omkamp

Link til den officielle hjemmeside for VM matchen, hvor den tidligere verdensmester Viswanathan Anand fra Indien sammen med den franske WGM Almira Skripchenko kommenterer WM-matchen: https://fideworldchampionship.com/

Link til live på chess24 med kommentatorerne GM Judit Polgar og GM Anish Giri: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/carlsen-nepomniachtchi-world-chess-championship-2021

Norsk TV sender også live dagligt fra VM-matchen. Se tidspunkter her: https://tvguide.vg.no/

Dansk Skak Unions medlemmer har mulighed for at følge VM-matchen og kommentere/diskutere partierne på Lichess. Det sker på linket: https://lichess.org/team/dansk-skak-union