You are currently viewing Nyt fra HB-mødet 29. august

Nyt fra HB-mødet 29. august

Hovedbestyrelsen var søndag den 29. august samlet i Fredericia, hvor dagens menu var en maratondagsorden, som i høj grad skyldtes de kommende delegeretmøder i Fredericia den 19. september.

Hovedbestyrelsen havde besøg af Jørn Brandt fra det nyligt nedsatte sponsorudvalg. Han præsenterede et spændende og inspirerende oplæg til en ambitiøs plan for at hæve DSUs økonomi og administrative professionalisme. HB fik virkelig både en positiv oplevelse og noget at tænke over frem mod næste HB-møde. Oplægget bliver omtalt både på det kommende delegeretmøde for 2021, og HB-medlemmerne vil også bidrage til at det bliver drøftet med deres respektive klubber.

Desuden behandlede man bl.a. forslag til den kommende divisionsturnering, og 2 indsigelser mod planen. Begge indsigelser blev afvist efter en drøftelse, og HB godkendte den turneringsplan som pt. kan ses på holdskak.skak.dk. I forbindelse med behandlingen blev det besluttet at lade et udvalg gennemgå vejledning samt problematikker og køreplan for udarbejdelse og godkendelse af divisionsturneringsplanen, således at der nedskrives klare og objektive kriterier for hvorledes Divisionsturneringsudvalget skal prioritere fremover.

Forretningsudvalget præsenterede et første budgetudkast med et samlet budgetteret underskud på 73.000. Fra 8HK og 1HK blev der foreslået yderligere besparelser, som vil medføre et budgetforslag med overskud. Den endelige fastsættelse af budgettet sker på HB mødet i november. Dansk Skaksalg præsenterede et 2020 regnskab med et overskud på knap 11.000 kr., hvilket HB noterer sig som tilfredsstillende, i et år hvor forretningen ikke var afsted til DM og XtraCon Chess Open. Dansk Skaksalg vil i uge 42 være til stede og vise flaget under DM i Svendborg, og håber naturligvis at se mange kunder i butikken.

Anklagerne mod FU for begået valgsvindel ved det ekstraordinære delegeretmøde i 2019, som er fremsat og offentliggjort af 8.HK’s formand Per Rasmussen, blev drøftet. Tidligere unionsformand Steen Juul Mortensen, har efterprøvet påstanden, og dokumenteret at Per Rasmussens påstand om svindel er grundløs. Dette blev HB medlemmerne orienteret skriftligt om 1. august, men alligevel fastholder Per Rasmussen stadig sine grundløse anklager.

Der er fremsat mange forslag til behandling på de kommende delegeretmøder, og flere af dem er vidtgående. HB gennemgik forslagene og gav FU værdifulde kommentarer til forberedelsen af sagerne. Formanden orienterede om at alle FU medlemmer håber på genvalg ved delegeretmøderne. HB opfordrer alle klubber til at deltage i delegeretmødernes beslutninger. Kan man ikke selv komme til stede, så overvej at lade klubben få indflydelse via fuldmagt. Det er vigtigt at væsentlige beslutninger træffes med høj deltagelse.

Poul Jacobsen