You are currently viewing GM Henrik Danielsen tysk seniormester

GM Henrik Danielsen tysk seniormester

Tilbage i juni måned endte GM Henrik Danielsen som nummer 1 i det danske mesterskab for seniorer i 50+ i Løgumkloster, men da han i FIDE-sammenhæng repræsenterer Island, var det nummer 2, Poul Rewitz, der tog selve titlen som danmarksmester. Nu har den 55-årige gentaget kunststykket i Tyskland, hvor han i Magdeburg er blevet tysk seniormester.

Henrik spillede en overbevisende turnering, hvor han undervejs vandt 6 partier og spillede 3 partier remis.

Inden sidste runde var Henrik et halvt point foran de nærmeste forfølgere, og kunne dermed selv afgøre mesterskabet med en sejr. Omvendt kunne modstanderen, IM Pirrot vinde turneringen med en sejr. Det blev et spændende parti, hvor Henrik hurtigt med sort fik overtaget, og til sidst fangede modstanderens dronning:

Billede taget fra GM Henrik Danielsens Facebook-profil med pokal og diplom fra turneringen.

Slutstilling i gruppen:
1. GM Henrik Danielsen (2516) 7½ point
2. – 5. FM Thomas Lentrodt (2243) 6½ point
2. – 5. Tobias Wenner (2117) 6½ point
2. – 5. Ulrich Gebhardt (2059) 6½ point
2. – 5. FM Mike Stolz (2324) 6½ point

18-årige GM Luis Engel fra Hamburg blev en overraskende vinder af det tyske mesterskab. Han var næstlavest rated i den lukkede 10-mandsgruppe, men var 1½ point foran de nærmeste forfølgere. Engel var hele 2,7 point over forventet score, hvilket fortæller meget om det flotte resultat.

Link til resultater fra turneringen: https://live.chessbase.com/de/CrossTable?id=33rd-ger-ch-seniors-50-2021&displayTitle=33rd%20GER-ch%20Seniors-50%202021%2C%20Magdeburg

Partierne kan gennemspilles fra Chess24: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/german-senior-championship-2021-50/4/1/2