Ingen danskere videre i European Hybrid World Cup Qualifier

Ingen danskere videre i European Hybrid World Cup Qualifier

Ingen af de tre danske deltagere GM Jesper Søndergaard Thybo, IM Martin Haubro eller IM Filip Boe Olsen gik videre i European Hybrid World Cup Qualifier.

Alle tre spillere tabte deres indledende matcher i meget tætte opgør.

IM Filip Boe Olsen beretter fra den noget anderledes turnering med lang betænkningstid:

Det blev desværre et tidligt exit for os alle tre, selvom det ikke burde have været sådan. Det var en noget anderledes oplevelse at spille hybrid. Selvom man havde bræt og brikker og spillested manglede der det vigtigste; en fysisk modstander. Selvom det var sjovt at prøve, er det bare ikke det samme som at spille OTB (over the board).

Jesper havde gode chancer i første parti med hvid mod den unge tyrker IM Deniz Ozen (årgang 2001 – 2397 i elo), men fik ikke udnyttet det optimalt, og blev tvunget i en trækgentagelse. Med sort blev det en hurtig remis efter en stille åbning.

GM Jesper Søndergaard Thybo

Martin havde en fin første dag mod GM Nikolov Momchil fra Bulgarien (2542), hvor han stod lidt under med sort, men lykkedes med at holde gryden i kog og simplificere til en remis. Dag 2 blev dog hurtigt opad bakke kort efter åbningen, og selvom han kæmpede for at holde det, var modstanderens teknik for god.

IM Martin Haubro

Selv stod jeg lidt dårligere hele første parti mod GM Anton Demchenko, Rusland (2599) , men aldrig så kritisk at det var tabt. Han blev dog ved med at presse, men måtte nøjes med remis efter 145 træk (må være rekorden for længste hybrid-parti indtil videre!). Andet parti var lige en del af vejen, men jeg endte med at give ham gevinstchancer. I tidnøden fik han dog ikke udnyttet det, og jeg kunne komme i et remistårnslutspil.

IM Filip Boe Olsen
IA Arild Rimestad har taget dette billede, hvor han følger Filips lange parti på 145 træk imod Demchenko. Partiet tog lige omkring 6 timer, og blev først remis efter spilserveren skrev at der var trækgentagelse!

Det betød, at Jesper og jeg skulle i hurtigskakomkamp. Jesper havde igen gode chancer i første parti, men fik ikke udnyttet det og endte med at tabe i tidnøden. Det betød et must-win med hvid. Det blev samme åbning som allerførste parti, men denne gang smed Jesper ikke fordelen væk og vandt sikkert, hvilket betød armageddon.

Jeg gentog mit parti fra langtidspartierne og afveg lidt senere. Igen var jeg lidt på hølene med dårligere tid, men jeg holdte gryden i kog indtil han blundede i tidnøden og tog hele pointet. Det betød at jeg kunne nøjes med remis med sort. Jeg fik en god åbning og stod til gevinst, men endte med at blunde et tårn i en komplet gevinststilling. Dermed endte jeg også i armageddon

Jesper tabte lodtrækningen og modstanderen valgte hvid i armageddon. Jeg valgte sort efter mit seneste parti som jeg var godt tilfreds med det meste af vejen. I armageddon har hvid 5 minutter mod sorts 4 minutter, men så skal hvid til gengæld vinde partiet.

Vi hang begge godt i, men da tiden blev knap blundede vi begge. Det var en træls måde at ryge ud på, men sådan er det når man er ude i armageddon og tilfældighederne indtræder. Tak til Arild Rimestad og Claus Marcussen for at holde øje med os og sørge for at vi havde alt vi skulle bruge.

Partierne fra turneringen kan findes på chess24: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-hybrid-world-cup-qualifier-2021/1/1/1

Link til resultater på chess-results: http://chess-results.com/tnr560325.aspx?lan=32