You are currently viewing Julekalender 15. december

Julekalender 15. december

I Dansk Skak Unions Julekalender, hvor vi i december måned dagligt kommer et personligt og kærligt portræt af en frivillig, der har lagt eller stadig lægger et stort arbejde for dansk skak, skriver Henrik Andersen om Lasse Sonne:

Lasse Sonne er en af de drivende kræfter i Skak for sjovs undervisningsteam på Frederiksberg, hvor han ugentligt underviser mere end 100 børn på begynderniveau og på hold for de let øvede. Han er altid velforberedt til skak-undervisningen og møder stor anerkendelse for sin indsats af både børn og forældre.

Lasse Sonne

Lasse er 31 år og begyndte først for alvor at lære skakspillet at kende som voksen, ved selv at søge viden på internettet. Som barn optrådte han i cirkus og er således vant til at stå frem og formidle tricks – i dag til glæde for børn, som vil lære små tryllerier på skakbrættet.

Med en uddannelse i sangskrivning fra Det Jyske Musikkonservatorium i Århus underviser Lasse i sangskrivning, komposition og klaver.

For nylig blev Lasse valgt som formand for Københavns Skoleskak, og jeg ved, at han er indstillet på et godt samarbejde med Københavns Skak Union og Dansk Skak Union.

Frederiksberg-foreningen Skak for sjov har snart eksisteret i 10 år og har i dag over 300 medlemmer, heraf cirka 275 børn og unge. I trit med udviklingen er undervisningsteamet blevet udvidet, og her er Lasse Sonne nu en af de drivende kræfter.

Henrik Andersen


Der er endnu ikke 24 portrætter på plads i årets Julekalender, så har du lyst til at byde ind med en personlig og kærlig beskrivelse af en du ønsker at fremhæve, er du velkommen til at sende dit forslag til et portræt til Trine@skak.dk