You are currently viewing Mads Andersen udbyggede føringen

Mads Andersen udbyggede føringen

GM Mads Andersen udbyggede føringen i Landsholdsklassen med en sejr over IM Jens Ove Fries Nielsen i næstsidste runde. Den 25-årige spiller fra Skanderborg havde fordel gennem hele partiet, og omkring tidnøden fik han kombineret et matangreb med bondeforvandling. I sidste runde i morgen lørdag kl. 12:00 har Mads sort mod GM Jonas Bjerre, og han kan nøjes med remis for at blive Danmarksmester.

GM Allan Stig Rasmussen var inden runden et halvt point efter GM Mads Andersen, men formåede ikke at besejre FM Nicolai Kvist Brondt med hvid. Allan fik i åbningen en lille fordel, da han fik løberparret, men Nicolai forsvarede sig godt og fordelen ebbede ud. Lige som man troede de ville tage remis med løber + 3 bønder på hver side, begik Allan en kæmpefejl (38.Lf4), der tabte løberen. Brondt havde dog mere fokus på, hvordan partiet skulle ende remis, og så ikke gaven. Remis. Brondt kan lave IM-norm, hvis han i morgen kan besejre GM Boris Chatalbashev.

Chatalbashev lå også på en delt andenplads inden runden, men løb ind i en velspillende IM Børn Møller Ochsner. Boris kom dog ellers bedst ud af åbningen, men 12.e5 var for ambitiøst, hvorefter Bjørn overtager initiativet. Et uligefarvet løberslutspil med to tårne på hver side, er yderst ubehageligt for Boris, der i tidnøden ikke formår at finde et præcist forsvar mod et matangreb. Med gevinsten kan Bjørn i morgen lave GM-norm, men det kræver at han med hvid kan besejre GM Jesper Søndergaard Thybo.

Turneringens to yngste spillere, GM Jesper Søndergaard Thybo og GM Jonas Buhl Bjerre, spillede via trækomstilling panov i Caro-Kann. Jonas fik lavet et par unøjagtigheder, der tabte en kvalitet. Senere fik han dog en chance for at få en lige stilling med 38.-, Kf8, men efter han misser denne forsvarsressource er partiet tabt.

GM Jesper Thybo på vej til at redde sin turnering. Foto: Thomas Vestergård

GM Sune Berg Hansen så aldrig rigtig ud til at give IM Martin Haubro mange chancer med hvid i italiensk. Selvom det var rundens længste parti, var det meget længe spil til ét mål, hvor Martin nærmest var i træktvang.

8. rundes resultater:
GM Jesper Søndergård Thybo (2570) – GM Jonas Buhl Bjerre (2537) 1 – 0
GM Mads Andersen (2589) – IM Jens Ove Fries Nielsen (2395) 1 – 0
GM Sune Berg Hansen (2565) – IM Martin Haubro (2407) 1 – 0
GM Allan Stig Rasmussen (2560) – FM Nicolai Kvist Brondt (2214) ½ – ½
GM Boris Chatalbashev (2517) – IM Bjørn Møller Ochsner (2484) 0 – 1

Stillingen inden sidste runde:
1. GM Mads Andersen (2589) 6 point
2. – 3. GM Allan Stig Rasmussen (2560) 5 point
2. – 3. IM Bjørn Møller Ochsner (2484) 5 point
4. – 5. GM Jesper Søndergård Thybo (2570) 4½ point
4. – 5. GM Boris Chatalbashev (2517) 4½ point
6. – 6. GM Jonas Buhl Bjerre (2537) 4 point
6. – 7. IM Martin Haubro (2407) 4 point
8. – 9. GM Sune Berg Hansen (2565) 3 point
8. – 9. FM Nicolai Kvist Brondt (2214) 3 point
10. IM Jens Ove Fries Nielsen (2395) 1 point

Sidste rundes program med start lørdag kl 12:00:
FM Nicolai Kvist Brondt (2214) – GM Boris Chatalbashev (2517)
IM Martin Haubro (2407) – GM Allan Stig Rasmussen (2560)
IM Jens Ove Fries Nielsen (2395) – GM Sune Berg Hansen (2565)
GM Jonas Buhl Bjerre (2537) – GM Mads Andersen (2589)
IM Bjørn Møller Ochsner (2484) – Jesper Søndergård Thybo (2570)

Livekommentering lørdag kl. 12.30 fra Chess House i Aarhus med IM Rasmus Skytte og FM Mads Boe: https://www.twitch.tv/danskskakunion

Også på Bornholms Bibliotek er der livekommentering. GM Jens Kristiansen kan følges både på stedet og på nettet, se med her: http://twitch.tv/skakbornholm/

Turneringen kan også følges på Chess24: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/danish-championship-2020/

IM Jacob Carstensen vandt over Poul Rewitz i topopgøret i Kandidatklassen i runde 5. Dermed står de lige med 4/5 med to runder tilbage. Sigfred Haubro og Peter Thorsbro har begge 3½ point som nærmeste forfølgere.

Turneringstavlen til Landsholdsklassen og Kandidatklassen:

http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourid=26268&curtab=tour-table

DMs hjemmeside: http://skak-dm.dk/